1 de 10
DIGUES LA TEVA

Crisi oberta després d'un mes sense govern municipal

per ERC-AM Cambrils, Reus, Catalunya | 15 d'octubre de 2021 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Es compleix un mes des de que es va registrar a l’Ajuntament de Cambrils la moció de censura per tal de prendre el govern municipal a Camí Mendoza. Aquesta moció, tal i com ja vam expressar al ple, no tenia cap fonament més enllà dels interessos personals dels grups que en formaven part, particularment el desig de ser alcalde del senyor Oliver Klein.

No només no respecta la voluntat popular donant l’alcaldia a la cinquena força de les eleccions del 2019, sinó que intenta conjuminar tot un aplec de forces incompatibles ens els seus plantejaments i programes. El resultat és una coalició estranya entre quatre partits i dos regidors no adscrits que d’entrada resulta molt inestable.

I d’això hi ha signes molt evidents. D’entrada, el cartipàs anunciat en nombroses ocasions, no es va fer públic fins 15 dies després del registre de la moció, quan suposadament portaven moltes setmanes negociant. Complicacions, doncs, per a un regne de taifes que serà difícil de dirigir. Però tot i l’anunci del que ha de ser el nou cartipàs, a data d’avui, un més després del registre de la moció, encara no està convocat el ple que ha de nomenar els nous regidors de govern.

Cal preguntar-se, doncs, quin és el problema per tal de poder donar el tret de sortida al nou govern. Potser la resposta no la sabrem, però ja n'anem veient les conseqüències. En un altre episodi delirant del que serà aquest nou govern, la senyora Ana López, cap del grup del PSC, anunciava que deixa la política activa i, per tant, l’acta de regidora.

Va ser una posada en escena molt solemne, amb tots els caps dels grups del nou govern, per intentar amagar que l’acord trontolla des de bon començament. I un cop més, amb un discurs políticament molt correcte, López va anunciar que fa un pas al costat per donar pas a gent nova. Gent nova com el senyor Clúa, que ja va ser regidor el mandat 2015 i que també va deixar la seva acta un any i mig després de prendre possessió. Una persona que, tot i que la seva trajectòria a l’Ajuntament no és molt llarga, porta dècades a la política municipal.

Cal denunciar doncs, que un mes després, no només no estan nomenats pel ple els nous regidors, sinó que a més encara alguns han de buscar substitut. La conseqüència directa que més preocupa és la paràlisi municipal. Un mes de paràlisi en el període de l’any més trascendent per l’Ajuntament, on s’han d’aprovar ordenances i pressupostos i es determinen, per tant, les actuacions de cara a l’any 2022.

A això cal afegir que, el darrer trimestre, les administracions superiors també tramiten moltes subvencions i ajuts que s’han de tramitar i que no s’haurien de deixar escapar. I aquí val a dir que, mentre el govern encapçalat per la senyora Mendoza vam fer la feina i vam sol.licitar els ajuts de Sostenibilitat Turística que poden suposar una injecció d’inversió de 8 milions en els propers anys, el desgovern de Klein està deixant escapar convocatòries de nombrosos ajuts europeus que en aquests dies estan caducant.

Ens trobem doncs que, aquella manca de cohesió i paràlisi, que segons el discurs del senyor Klein i els nous socis del pacte Frankenstein, avalaven la presentació la moció de la vergonya, és i serà la marca d’identitat del nou govern. Un nou govern amb un nou líder que, tot just començar, ja ha perdut un llençol amb la primera bugada.

Grup municipal d'ERC-AM a l'Ajuntament de Cambrils
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: