1 de 10
URBANISME

Inversió de 15,9 milions per als pisos i l'aparcament soterrani de l'antiga Hispània

El projecte contempla la construcció d'habitatges de protecció oficial, la zona per estacionar vehicles, una plaça i un equipament a definir

Berasategui, Pellicer i Pallarès, aquest dijous, a l'antiga Hispània | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 14 d'octubre de 2021 a les 13:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El projecte d’habitatge amb protecció oficial, aparcament municipal, equipament públic i una nova plaça de la Hispània comportarà una inversió de 15,9 milions d'euros, el 95% de la qual es farà amb finançament públic. L'Ajuntament de Reus i les empreses municipals Redessa i Reus Mobilitat i Serveis promouran directament el desenvolupament urbanístic de la zona, on s'hi contempla la construcció de 63 pisos, 60 dels quals amb protecció oficial, i un aparcament soterrani de 330 places, gestionats amb criteris públics per les pròpies societats municipals.

Les regidores Teresa Pallarès i Marina Berasategui, i el batlle, Carles Pellicer, han presentat aquest migdia de dijous els detalls del projecte. L'actuació és inclosa en el Pla d'inversions per a l'exercici 2022.


El projecte preveu la construcció de 63 habitatges, 60 dels quals seran amb protecció oficial (95%) i tres de renda lliure (5%). Dels 60 habitatges amb protecció oficial, 48 seran gestionats per Redessa en règim de lloguer (76%), i 12 per un operador privat (24%). Els tres de renda lliure també seran gestionats per l’operador privat.

Reus Mobilitat i Serveis ja treballa en el projecte executiu del futur aparcament, amb la previsió d'aprovar-lo el mes de novembre; mentre que Redessa preveu aprovar el projecte executiu dels habitatges el febrer de 2022. El desenvolupament del projecte urbanístic també contempla un equipament de 1.000m2 i l'obertura d'una nova plaça que connectarà el carrer Camí de l'Aiguanova amb el tomb de ravals.

L’àmbit d’actuació del projecte se situa en un solar de 4.790m2 entre el raval de Sant Pere, el carrer de Josep Arnavat i Vilarò, la riera de Miró i el carrer de l'Àngel de la Guarda, on actualment hi ha l'aparcament de zona blava la Presó.

El projecte de desenvolupament contempla la urbanització de la plaça, la construcció de dos edificis destinats amb ús residencial amb habitatges de protecció oficial, un equipament públic situat a la planta baixa , i un aparcament soterrani.

Urbanització exteriorEs preveu un accés des del raval de Sant Pere amb continuïtat amb el carrer del Camí de l’Aigua Nova, amb una plaça de forma rectangular central, que actuarà com a connexió natural entre el centre de la ciutat i la resta d’equipaments de la part est de la ciutat, com són el Club Natació Reus Ploms, el Centre Cívic Llevant, el CAP Horts de Miró o el Casal de la Gent Gran de Reus. La superfície total de vialitat és de 2.114 m2.

Aparcament públic soterratAmb un total de 330 places d’aparcament, distribuïdes en tres plantes subterrànies, l’accés per vehicles s’ubicarà a la riera d’Aragó, i disposarà de tres accessos per vianants ubicats als extrems de la plaça. La seva construcció i gestió correspondrà a l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis SA, i s’integrarà a la xarxa d’aparcaments municipals.

El cost total de la promoció serà de 15.960.356 euros, amb inversions amb finançament públic establertes en 15.176.578 euros; les inversions a repercutir a l'operador privat s'han establert en 783.778 euros.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: