FESTES

​Les Festes Decennals estrenaran «La Flauta Màgica» de Mozart, la primera producció pròpia d'òpera de Valls

L'elenc estarà integrat per solistes de renom com el tenor David Alegret o les sopranos Marta Mathéu i Isabella Gaudí

per Nació Tarragona, Tarragona | 14 d'octubre de 2021 a les 13:07 |
Jordi Bertran, director artístic de les Decennals; Dolors Farré, alcaldessa de Valls; Roger Padullés, tenor i codirector de l'òpera i Xavier Pastrana, director musical. | Pere Toda
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les Festes de les Decennals 2021+1 de Valls estrenaran La Flauta màgica de Mozart el pròxim 3 de febrer al Centre Cultural. L'obra és una producció pròpia adaptada pel tenor vallenc Roger Padullés, que també codirigirà l'òpera més popular del geni de Salzburg.

La proposta, impulsada per la Fundació de les Decennals, és una versió adaptada per a tots els públics, que tindrà aproximadament dues hores de durada i que manté les parts originals cantades en alemany. En la producció hi participaran solistes de reconegut prestigi com ara el tenor David Alegret, les sopranos Marta Mathéu i Isabella Gaudí o el baríton Toni Marsol. La proposta també comptarà amb la participació de totes les corals de Valls i de diversos actors i actrius locals.

La Flauta màgica és el primer espectacle que es desvela de la programació artística del Centre Cultural durant les Decennals. L'obra ha estat impulsada per la Fundació de les Decennals, seleccionada pel grup d'arts escèniques de la comissió artística i compta amb la participació en l'estructura de producció de l'associació vallenca Amics de la Música.

Producció km0


Padullés ha fet una versió adaptada per a tots els públics, d'aproximadament dues hores de durada i que manté les originals parts cantades en alemany. De fet, la producció introduirà la figura d'un narrador que presentarà les diferents escenes per tal de fer més accessible a l'espectador les peces en alemany. L'actor vallenc Ricard Farré serà l'encarregat de donar veu a aquestes narracions que faran entrar els espectadors en l'essència de l'obra.

Padullés compartirà la direcció d'escena i la producció de l'espectacle amb la vallenca Bàrbara Flores, qui ha treballat amb anterioritat com ajudant de direcció al Teatro Español de Madrid o al Teatre Nacional de Catalunya. A més, el tarragoní Xavier Pastrana s'encarregarà de la direcció musical.

L'adaptació de La Flauta màgica per a les Decennals serà una producció genuïnament vallenca, amb la participació de totes les corals de Valls i de diversos actors locals. El dissabte 30 d'octubre s'iniciaran les audicions per conformar els cors de l'òpera amb intèrprets locals. Una de les parts més difícils d'executar serà assumida pel Cor Infantil Sant Esteve de Vila-Seca amb la participació d'infants de la ciutat. A banda dels treballs per grups que es faran després de les audicions generals, la setmana del 17 al 25 de gener se celebraran els assajos generals amb tot l'elenc artístic.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: