POLÍTICA

La presidenta de la Diputació es reuneix amb la consellera Vilagrà per apropar el món local al Govern

Llauradó ha mostrat "total predisposició" per impulsar sinergies que afavoreixin el desenvolupament de tots els municipis

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 14 d'octubre de 2021 a les 13:02 |
Una imatge de la reunió | Diputació de Tarragona
La Diputació de Tarragona vol ser "peça clau" en la relació entre el món local del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès i el Govern de la Generalitat. Així ho ha posat de relleu, la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, durant la reunió que ha mantingut aquest dimecres amb la consellera de la Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, i amb la resta de presidents de les diputacions catalanes per intensificar les relacions entre l'administració local i el Govern.

Llauradó ha mostrat "total predisposició" de la institució que presideix per impulsar sinergies que afavoreixin el desenvolupament de tots els municipis i del conjunt de Catalunya. "Volem treballar per fer arribar les necessitats reals i perquè la veu del món local formi part encara més de les decisions i els projectes de país", ha afirmat. La reunió ha servit per abordar la coordinació de l'acció dels ajuntaments de cada territori i per compartir estratègies i reptes comuns.

"Des del Govern volem escoltar el món local i fer-lo partícip de les decisions de país", ha assegurat Laura Vilagrà, qui ha reivindicat el "ferm compromís" d'intensificar les relacions amb el món local i "establir-hi un nou marc de cooperació que beneficiï el conjunt del país". Vilagrà ha emfatitzat la importància de treballar colze a colze amb les administracions locals "perquè el país som totes i tots i l'única manera d'avançar en les quatre grans transformacions que estem impulsant des de la Generalitat (democràtica, social, verda i feminista) és fer-ho plegats amb el món local".

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, s'ha reunit amb la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marin al Palau de la Generalitat. A la trobada també hi han assistit el secretari d'Administracions Locals i de Relacions amb l'Aran, David Rodríguez, i la directora general d'Administració Local, Montserrat Fornells. És la primera reunió d'aquest tipus de la consellera Vilagrà amb les presidències de les diputacions.
Participació