AJUTS I SUBVENCIONS

Vila-seca presenta nou projectes als «Next generation»

Se centren al nucli turístic de la Pineda per fer-ne "una destinació turística sostenible"

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 17 d'octubre de 2021 a les 16:30 |
Una imatge d'arxiu del passeig marítim, de la Pineda | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Vila-seca ha presentat un total de nou projectes als fons europeus de recuperació Next Generation, amb una inversió de 10 milions d’euros centrats en el nucli turístic de la Pineda i "amb l’objectiu principal de convertir-se en una destinació turística sostenible", segons fonts municipals. Vila-seca, destinació sostenible-Cal·lípolis Next Generation és el "gran projecte" amb el qual Vila-seca "vol transformar i modernitzar el nucli turístic de la Pineda, a través de la sostenibilitat i la digitalització, augmentant la seva competitivitat i resiliència", s'ha assenyalat.

Els projectesRecuperació i adequació paisatgística i ambiental del passeig marítim

Dotat amb 3.940.375,81 euros, la seva proposta contempla renaturalitzar la platja amb l’ampliació i recuperació del sistema de dunes, connectar la transició entre la platja i la zona urbana i protegir el passeig dels temporals marítims.

Millora de la mobilitat al passeig marítim

Projecte xifrat en 2.567.263,84 milions per reduir al mínim la circulació rodada, integrant-la en el passeig per a una major continuïtat de les connexions de vianants i la integració dels aparcaments en el disseny general.

Plataforma de control intel·ligent

Valorat en 193.600,00 euros, preveu la instal·lació d'una plataforma de control de ciutat intel·ligent que rebrà totes les dades generades pels diferents sensors instal·lats, la qual cosa permetrà gestionar i millorar la capacitat d’acollida de turistes i reduir la saturació de vehicles.

Millora de la informació, qualitat i experiència cap al turista

Valorat en 169.400,00 euros, preveu la instal·lació de panells informatius i tòtems digitals ajudarà, entre d’altres, a la presa de decisions del turista, millorar l’accessibilitat a equipaments, oferir informació al visitant prèvia a la seva arribada, optimitzar els recursos públics i monitoritzar els servei.

Sensorització i gestió intel·ligent de la mobilitat urbana

Valorat en 336.200,00 euros, el projecte preveu la instal·lació de més de 800 sensors en els estacionaments de zona blava que permetran informar a l’usuari en temps real de la disponibilitat de places. També es desplegaran sensors per al recompte de ciutadans a les zones d’interès per tal d’avaluar les intervencions en matèria de promoció turística, seguretat i activitat comercial.

Control intel·ligent de la seguretat

Valorat en 580.800,00 euros, és un projecte que aposta per la implantació de 300 punts d'il·luminació intel·ligents, dos passos de vianants intel·ligents en el frontal marítim i dues càmeres amb lectura de matrícules a les entrades principals de la Pineda.

Nous equipaments de turisme actiu

Projecte valorat en 1.032.376,35 euros; aquesta actuació incorporarà nous equipaments per a la pràctica de turisme actiu al frontal marítim de la Pineda, mitjançant la instal·lació de cinc àrees: streetworkout, carrera d’obstacles, gimnàs a l’aire lliure, gimnàs sènior i àrea infantil.

Millora dels equipaments municipals a la platja

Projecte valorat en 998.484,00 euros, amb una actuació que preveu la construcció d'un total de cinc mòduls de guinguetes destinades a socorrisme i salvament, un club infantil i funcionament, gestió i emmagatzematge del material i equipament esportiu.

Concurs per a la reordenació de l’espai Aquopolis-Pachá

Projecte valorat en 181.500,00 euros, se centra en aquest espai de 14 ha, que està situat just a l'interior del sector de platja on es localitzen les altres actuacions del projecte. Es pretén dissenyar mitjançant un concurs d’àmbit internacional un projecte ambiciós i de referència, que permeti potenciar la destinació fins a 30 anys vista.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: