Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una
trentena d'establiments han participat, aquest dijous 14 d'octubre al matí, en la
revisió de tapes i la sessió fotogràfica per a elaborar la
guia de la Ganxet Pintxo que ha tingut lloc al Mercat Central. Aquesta proposta gastronòmica se celebrarà del
4 al 14 de novembre, després de
tres edicions cancel·lades per la pandèmia (les de primavera de 2021 i 2021, i la de tardor de 2020).
La
xef i estilista gastronòmica Eva Hausmann ha estat l'encarregada de supervisar l'activitat. Ha explicat que "s'han de col·locar de manera adequada els ingredients de la tapa per a fer-ho més visual" i ha afegit: "Es tracta de màrqueting i comunicació, però tot és
real i natural, no hi ha cap muntatge". També ha admès que algunes tapes li han agradat més que d'altres, per qüestions "purament personals, de gustos" i ha expressat que el que més li ha cridat l'atenció ha estat "la
qualitat del producte". En aquesta línia, ha constatat les
"ganes" i l'empenta del sector de demostrar a la gent tot el que sap fer.
Per part seva, el
regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats i la regidora de Relacions Cíviques, Montserrat Caelles, han ressaltat la voluntat de "dinamitzar" el sector de la restauració de la ciutat, ja que ha estat un dels més afectats per la pandèmia, i han reiterat que reprendre la Ganxet Pintxo "és motiu d'estar contents".
Els regidors i un representant de la Cambra Foto: Alba Cartanyà
Desè aniversari de la ruta
Així doncs, del
4 al 14 de novembre, se celebrarà la
divuitena edició de la ruta de tapes. Enguany, la iniciativa compleix el seu desè aniversari, ja que
va néixer el novembre de 2011 com a resposta de la Cambra de Comerç a la demanda dels establiments en un moment de forta crisi pel sector. Des de la Cambra, apunten que "deu anys després, la ruta manté intacte aquest mateix esperit d'
atendre les necessitats dels establiments gastronòmics de la ciutat".