EMPRESA

Tret de sortida als Ranking Games de la Pobla de Mafumet

L'objectiu és fomentar l'esport en l'entorn empresarial i potenciar la salut laboral

per Josep Gallofré, Reus, Catalunya | 15 d'octubre de 2021 a les 08:00 |
Laura Sánchez, del Grup Mimara, amb Mario Rigau | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Del 15 al 17 d'octubre tenen lloc a la Pobla de Mafumet els Ranking Games. Es tracta d'un esdeveniment esportiu per a empreses, corporacions i institucions amb vocació guanyadora i competitiva, que promou l'esport com un eix de vertebració interna. "La nostra filosofia és donar a conèixer que l'esport compartit pot ser un eix interessant per a les empreses de cara a la seva estratègia d'empresa saludable", exposa el director de l'organització, Mario Rigau.

De fet, la salut laboral s'ha convertit en un element molt important dins de les corporacions i, segons Rigau, els Ranking Games "vertebren tot aquest interès de manera organitzada".

Poca activitat esportiva a les empresesDes de l'organització han identificat que a l'última memòria d'activitat física i esportiva publicada pel Consejo Superior de Deportes l'esport practicat dins l'entorn laboral només representa a l'Estat espanyol un 4% del total. Unes xifres molt llunyanes a França o Alemanya, on es troba per sobre del 25% i 40%, respectivament. "Ens queda un recorregut molt gran per fer", lamenta Mario Rigau.

Un altre aspecte que van identificar és la preocupació que mostren algunes empreses per implementar mesures esportives per afavorir la salut laboral dels treballadors. A tall de conclusions, van observar "que és molt positiu fomentar-ho i estem indiscutiblement a favor de dinamitzar-ho".

Els Ranking Games es fixen un o dos cops a l'any com un gran acte esportiu durant el cap de setmana. Són esdeveniments concentrats en dos o tres dies perquè d'aquesta forma "es donen facilitats a la gent i els hi treu pressió", expressa l'organitzador del campionat. La primera experiència d'aquest tipus d'actes esportius va tenir lloc a Terrassa l'any 2019, amb la participació de més de 100 empreses.

Es tractava, en aquells moments, d'un format molt diferent a causa de les restriccions sanitàries. Així, doncs, s'ha optat per un format diferent i reduït. "És una experiència pilot per valorar quin retorn tenim", expressa Rigau.

Set modalitats esportivesPel que fa a l'organització de l'esdeveniment, en la categoria masculina hi haurà vuit conjunts amb sis integrants cadascun, mentre que uns altres vuit corresponen a l'apartat mixt i constaran de tres homes i tres dones. Els esportistes de cada equip hauran de combinar-se per disputar fins a set disciplines diferents: bàsquet 3x3, running, pàdel, tenis taula, BTT, natació i sogatira.

L'objectiu no és altre que "obtenir el millor rendiment possible optimitzant les capacitats de cadascun dels membres". En aquest sentit, en paraules de Mario Rigau, no deixa de ser un símil "del que passa en una empresa a escala del personal contractat".

Un total de 16 empreses participaran en els Ranking Games aquest cap de setmana. Els organitzadors fan "una valoració molt positiva" pel que fa a les inscripcions i detallen que algunes "no han pogut participar per raons alienes al mateix esdeveniment, fonamentalment pel tema de la Covid-19". "Estem més que satisfets i a l'espera que l'any vinent puguem retornar al format tradicional que ens permet obrir l'esdeveniment a la participació massiva de persones i empreses", comenta Rigau. La intenció enguany era "mantenir la bandera de l'empresa saludable i obrir altres camins", com analitzar el fet d'implementar un projecte a escala catalana d'empresa saludable.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: