POLÍTICA

La portaveu del PSC Cambrils, Ana López, deixa l'acta de regidora per «motius personals»

El seu relleu, Alfredo Clua, assumirà la regidoria de Recursos Humans

per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 13 d'octubre de 2021 a les 14:38 |
López s'acomiada de la vida política activa | Cedida
La portaveu del PSC Cambrils, Ana López, ha anunciat que deixa l'acta de regidora per motius personals, després de 18 anys a l'Ajuntament, ja sigui al govern en alguns mandats o a l'oposició en altres. El seu substitut serà el següent candidat a la llista socialista, Alfredo Clua, que ja havia tingut responsabilitats de govern a l'Ajuntament i que en aquesta ocasió assumirà la regidoria de Recursos Humans.

Mentre el nou regidor no prengui possessió de l'acta, provisionalment Josep Maria Vallès es farà càrrec de les seves funcions per no aturar l'activitat municipal. López ha explicat que s'acomiada de la política activa "perquè ha arribat el moment de prioritzar qüestions personals i de donar pas a noves persones i noves idees". "Amb el nou govern que engeguem amb tota la il·lusió i amb una nova majoria, soc conscient que no podria donar el 1.000% que es necessita i que jo mateixa reclamava a l'anterior govern", ha afirmat.

La regidora ha tingut paraules d'agraïment per les persones que l'han acompanyat durant tota aquesta etapa política i ha encoratjat els seus companys "a treballar dur i donar el millor de si mateixos". "Crec en les seves ganes i forces per fer-ho millor i crec en la seva capacitat com a equip per aconseguir-ho", ha conclòs.

El proper ple, previst per a la setmana vinent, aprovarà el nou cartipàs municipal, que estableix els grups polítics municipals i els portaveus, les delegacions de competències als regidors i regidores de l'equip de govern, la composició, atribucions i funcionament dels diferents òrgans municipals, el nomenament de representant de la corporació en òrgans col·legiats i organitzacions externes, i les retribucions dels càrrecs electes per dedicacions exclusives, parcials i per assistències.

El ple també servirà per establir els regidors i consells del barri antic, el port, Nou Cambrils, la Parellada i el Pinaret, l'Eixample Platja, els barris de Ponent, la Llosa i Horta, el Molí de la Torre, Eixample Vila, el Regueral i Vilafortuny.

L'alcalde ja ha avançat que les juntes de govern se celebraran setmanalment els divendres a dos quarts de 10, els plenaris ordinaris seran l'últim divendres de cada mes a dos quarts d'11 i les comissions es convocaran els dilluns. Finalment, ha explicat que el govern ha renovat la confiança el la gerent del Patronat de Turisme, Amèlia Rico, i el director del Museu d'Història, Gerard Martí, i ha nomenat el nou cap de gabinet d'alcaldia, Josep Maria Bonet.
Participació