PORT TARRAGONA

El Port Tarragona instal·la panells fotovoltaics que representaran una reducció d'emissions de 125tCO2 l'any

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 13 d'octubre de 2021 a les 13:45 |
Imatge de les plaques | Cedida
Des del passat dilluns, el Port de Tarragona ha començat la instal·lació de 588 panells fotovoltaics, per a autoconsum, a la coberta del nou Museu del Port. Aquesta instal·lació, tot i estar ubicada al Museu, donarà servei elèctric a Tinglados i Refugis del Moll de Costa i a les seus de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT).

Els 588 panells fotovoltaics, de silici monocristal·lí i amb dos inversors de connexió a xarxa, ocuparan una superfície total de 1.282 m2. La instal·lació tindrà un acabat exterior de xapa amb forma de teula, assegurant la generació d’energia fotovoltaica el màxim nombre d’hores del període d’irradiació solar.

La intervenció es traduirà en una potència nominal resultant de 200Kwn i una potència pic de 267,54Kwp. El Port Tarragona estima que, amb els panells, la producció serà de 420MWh/any representant una reducció anual d’emissions de 125tCO2 i un estalvi econòmic anual de 32.000 euros.

Es preveu que la intervenció, amb un termini d’execució de sis setmanes, estigui operativa durant el mes de novembre. L’obra va ser adjudicada per 205.000 euros (iva inclòs) a l’empresa Solcam Energia SL. 
Participació