POLÍTICA

Els «Diners al carrer» premiaran projectes associatius de Tarragona amb mil euros

La formació anticapitalista té un topall del que poden percebre en salaris i aquest novembre es votarà l'excedent corresponent a la primera meitat de mandat

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 13 d'octubre de 2021 a les 12:07 |
Manel Torres i Eva Miguel (CUP), durant la roda de premsa. | Josep M. Llauradó
La campanya Diners al carrer de la CUP torna a partir de demà per premiar projectes d'associacions i entitats de Tarragona per tal que impulsin iniciatives "transformadores". Si a l'anterior mandat, els premiats van ser l'associació Creactives, l'AMPA de l'Escola del Serrallo i l'Institut Escola Mediterrani, a partir del 6 de novembre es podrà votar online per les opcions que es presentin des de demà dijous.

Es tracta d'un total de 1.000 euros que aniran a parar a dos projectes diferents, per tant, 500 euros a cadascun. Han de ser projectes que tinguin en ment la "transformació social de Tarragona", que "fomentin l'ecologisme, l'emancipació popular, la llengua catalana i tot allò que la CUP predica", segons ha explicat la regidora Eva Miguel.

Aquests diners corresponen a l'excedent que té la formació política dels salaris tant de les dues regidores com de l'assessora del grup municipal, ja que la CUP té un topall salarial de dues vegades i mitja el SMI. Aquesta convocatòria comprèn l'excedent de la primera meitat de mandat, per la qual cosa es preveu convocar uns altres premis de cara a 2023, coincidint amb l'any electoral. A més, part de l'excedent també se'n va cap a cobrir causes antirrepressives a la ciutat.

A partir d'aquest dijous ja es poden presentar les diferents propostes, que es mostraran públicament el dia 5 de novembre en un acte.
Participació