LABORAL

Dos representants sindicals acomiadats a Nacex, a Tarragona

Els sindicats COS i Co.Bas han protestat aquest dimecres a les portes de l'empresa, al polígon Riu Clar

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 13 d'octubre de 2021 a les 09:21 |
La seu de Nacex, amb la protesta sindical de COS i Co.Bas. | COS El Camp
L'empresa Nacex, al polígon industrial Riu Clar, a Tarragona, s'ha aixecat aquest dimecres amb una protesta sindical. Tant la COS com Co.Bas han acompanyat els dos treballadors acomiadats els passats 12 d'agost i 3 de setembre en aquesta companyia dedicada a la missatgeria i que a l'octubre de 2018 va ser adquirida per una altra empresa.

Poc abans que es fes efectiva la compra, alguns treballadors es van començar a afiliar al sindicat COS i van estar a temps de formar una secció sindical a Nacex. Per motius legals, els tres representants no van poder ser acomiadats, però segons detalla Josep Maria Martorell, portaveu del sindicat, va començar una campanya d'"assetjament" que va desembocar en quadres d'ansietat. Un d'ells va acabar renunciant i un altre va agafar una baixa. Quan aquest va tornar de la baixa, van acomiadar els dos al·legant "baixa productivitat".

Segons explica Martorell, desenes de treballadors van perdre la feina al 2018 arran de la fusió empresarial i de la contractació de "falsos autònoms". "Ara mateix només hi ha 7 persones en plantilla", explica aquest portaveu sindical, que lamenta l'actitud de l'empresa.

Pel que fa als dos representants sindicals, els van acomiadar després d'un temps en què "no els donaven paquets i els feien fer rutes absurdes". D'aquí, doncs, vindria la "baixa productivitat" que han portat els dos sindicats a reivindicar-ne la "readmissió". Amb una pancarta que llegia "Nacex és precarietat, readmissió secció sindical de la COS", una quinzena de persones s'han concentrat davant les portes de l'empresa amb seu a Tarragona.
 
Participació