PATRIMONI

Tarragona viu un dilluns de pont del Pilar amb els monuments tancats

La imatge contrasta amb el pont de l'any passat, quan es va celebrar el festival de Tàrraco Viva

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 11 d'octubre de 2021 a les 16:20 |
Dues dones, aquest migdia, davant de la capçalera del circ romà de Tarragona, tancat pel pont | Josep M. Llauradó
Com si fos un dilluns qualsevol, els monuments i espais patrimonials de Tarragona no han obert. És el dia de descans de la plantilla del Museu d'Història de Tarragona, però la seva coincidència amb el pont del Pilar ha tornat a despertar crítiques per l'absència d'un atractiu turístic que podria haver estat aprofitat pels visitants. De nou, alguns turistes han vist com avui no hi havia manera d'accedir-hi, tot estava tancat.

La imatge contrasta amb el pont del Pilar de l'any passat, quan l'Ajuntament va optar per aquestes dates per celebrar el festival de recreació històrica Tàrraco Viva. Després dels primers confinaments, el consistori va decidir ajornar el festival, passant del maig a l'octubre, concretament entre els dies 11 i 18. La ciutat es va haver d'adaptar a les circumstàncies malgrat les múltiples onades de contagis i tenint en compte que encara no estava disponible la vacuna de la Covid-19. Al mes de maig de 2021, el festival va tornar a les seves dates originals.

Un cop buidades parcialment les Unitats de Cures Intensives (UCI) dels hospitals catalans i recuperada certa normalitat, el turisme s'ha començat a reactivar, arribant fins i tot a nivells de 2019, segons assegurava l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, la setmana passada en roda de premsa.

Si bé hotels i càmpings han pogut reprendre parcialment la seva activitat i l'oci nocturn tot just ha renascut de les seves cendres, el patrimoni cultural i monumental de la ciutat de Tarragona continua amb unes dinàmiques que part de la ciutadania no entén. Això sí, aquests espais tornaran a obrir demà dimarts, dia 12 d'octubre, en horari festiu, és a dir, només de matí, de dos quarts de deu del matí a dos quarts de tres de la tarda. L'accés als recintes haurà de ser de 30 minuts abans del tancament.
 

La capçalera del circ romà de Tarragona. Foto: Josep M. Llauradó

Participació