1 de 10
SOCIETAT

Dues noves guies proposen «deconstruir» l'amor i el sexe

L'objectiu d'aquests materials és resoldre dubtes, trencar estereotips i promoure relacions sanes

Una imatge de la roda de premsa | Ajuntament de Reus
per Alba Cartanyà, Reus, Catalunya | 11 d'octubre de 2021 a les 12:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament de Polítiques d'Igualtat de Gènere posa al servei de la ciutadania dues noves guies relacionades amb la sexualitat i l'amor, per tal de promoure actituds positives des de la perspectiva de gènere i de la salut comunitària. La regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, les ha presentat en roda de premsa aquest dilluns 11 d'octubre.

Sota el títol Deconstruint l'amor i Deconstruint el sexe, aquestes guies pretenen ser un recurs de fàcil lectura accessible a tothom i destinat especialment als més joves. La voluntat és impulsar comportaments cap a una societat igualitària, justa i lliure on totes les persones visquin sense cap mena de discriminació per raó de diversitat sexo-afectiva, expressió i/o identitat de gènere. El jovent hi trobarà informació que resoldrà alguns dels dubtes més comuns entorn de les relacions sexuals i afectives i alhora els ajudarà a desmitificar certs estereotips, facilitant l'eliminació de prejudicis, sensibilitzant i promovent relacions sanes i respectuoses.

La guia sobre sexe ha estat elaborada de forma transversal amb el departament de salut i ambdues donen resposta a les accions emmarcades en el Pla Municipal de Polítiques de Gènere i el Pla Municipal de Polítiques LGBTI+.

Aprofitant l'avinentesa també s'ha presentat un nou element de marxandatge de la campanya Reus lliure d'actituds sexistes i discriminatòries. Es tracta d'una bossa amb el lema Soc i seré, el que jo vulgui ser. Aquesta campanya s'emmarca en el protocol contra les agressions sexistes a les festes populars, aprovat per l'Ajuntament i en el qual es va començar a treballar l'any 2016 amb diferents entitats de la ciutat. El protocol inclou accions de sensibilització i informació en els principals esdeveniments festius d'oci, com la Festa Major de Sant Pere, o les festes de Misericòrdia i Carnaval; i també convida a les entitats i col·lectius o empreses que organitzin festes a tenir-lo en compte i aplicar-lo.

"El treball per l'erradicació de les violències masclistes i LGBTI+fòbiques, i les discriminacions per motiu de ser i estar que impulsem des del Departament de Polítiques d'Igualtat és diari i per això es mira més enllà dels dies internacionals i es presenten campanyes com aquestes, amb la intenció d'arribar a la població durant tot l'any, per tal que Reus esdevingui una ciutat igualitària i inclusiva", ha manifestat Flores. 

Tallers al Casal de les Dones

D'altra banda, els tallers del Casal de les Dones recuperen la presencialitat aquesta tardor, després de més d'un any de pandèmia en què les activitats es van adaptar al format en línia. L'inici dels tallers es durà a terme la setmana del 18 d'octubre i finalitzarà la setmana del 13 de desembre. El període d'inscripcions ja s'ha obert i aquestes es poden realitzar presencialment al Casal de les Dones.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: