1 de 10
SOCIETAT

Trobada a Reus pel Dia Internacional per a la visibilització de la mort gestacional i perinatal

Al Casal de les dones, el 15 d'octubre

Una imatge del Casal de les dones | Reus.cat
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 11 d'octubre de 2021 a les 12:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El proper divendres, 15 d'octubre, Dia Internacional per a la visibilització de la mort gestacional i perinatal, es portarà a terme el segon espai de participació en el marc del projecte d'acompanyament en el dol per donar veu i suport a les famílies en dol per una mort gestacional o perinatal iniciat mesos enrere per l’Ajuntament de Reus, a través dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp; amb el col·lectiu Dol d’Estels; l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus i la delegació territorial de Tarragona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

Amb la voluntat de posar en comú els resultats de l'enquesta que s'ha elaborat per recollir les vivències i les necessitats de les mares i famílies que estiguin vivint o hagin viscut aquesta situació, i els professionals que les acompanyen, es farà una trobada al Casal de les Dones a les 6 de la tarda. En aquesta sessió també es vol aprofundir sobre el contingut del citat qüestionari i, en aquest sentit, es fa una especial invitació a participar-hi a totes les persones que hagin contestat l’enquesta i vulguin continuar treballant en aquest projecte.

L’enquesta es va realitzar entre els 15 de juliol i 15 de setembre i s'ha confeccionat amb la participació de les mares i pares i familiars majors de 12 anys que hagin tingut relació amb una experiència de dol gestacional o perinatal, així com també els professionals que hagin tingut relació amb aquesta realitat.

Creació d’un espai de memòria col·lectiva al CementiriA banda, i en el context del 150è aniversari del Cementiri General de Reus, s’està impulsant la creació d’un espai de memòria col·lectiva al recinte funerari; un llibre de registre dels nadons a l’Arxiu Municipal (on les famílies podran enregistrar aquests infants, que no poden constar al Registre Civil, i donar-los un reconeixement).

L’altra iniciativa vinculada a la proposta és la posada en marxa d'un servei d’informació i acompanyament a les famílies que han sofert la pèrdua d’un fill durant l'embaràs, el part o al poc temps de néixer. Igualment, des de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus s’establirà un servei d’informació i acompanyament en tot el procés, des del moment en que s’informa una família fins el naixement-mort de l’infant, tant des de la vessant dels professionals de la psicologia com del procés de comiat i gestió del dol.

A més a més, el projecte vol que des de Reus es reconegui i es parli del dol gestacional i perinatal, donant visibilitat a nivell social a aquest realitat, i facilitant l’estructura participativa per donar veu a les famílies que travessen el dol per la pèrdua del seu nadó, siguin quines siguin les setmanes d'embaràs.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: