MOBILITAT

Xerrades sobre la circulació amb patinet elèctric als centres cívics de Reus

La Guàrdia Urbana aposta per la formació i la sanció per a reduir la sinistralitat

Educació viària amb patinets elèctrics | Ajuntament de Reus
per Alba Cartanyà, Reus, Catalunya | 11 d'octubre de 2021 a les 10:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Guàrdia Urbana de Reus realitzarà una sèrie de xerrades als centres cívics de la ciutat sobre la normativa i la conducció del patinet elèctric. El cicle complementa l'oferta formativa que el cos municipal de seguretat porta a les aules dels centres educatius de la ciutat amb sessions teòriques, i al parc infantil de trànsit, amb sessions pràctiques.

Les xerrades estan dirigides a la ciutadania en general, i s'inclouen en la programació habitual dels centres cívics pel pròxim curs 2021/2022. Les dates i hores concretes es poden trobar a la pàgina web de l'Ajuntament de Reus. La regidora de Seguretat Ciutadana, Convivència i Civisme, Dolors Vázquez, valora de forma positiva la col·laboració amb els centres cívics "per potenciar el coneixement de la normativa i la conscienciació ciutadana amb aquestes xerrades" i assegura que "l'educació viària és una eina primordial per a la prevenció d'accidents".

Formació i sanció

Davant l'increment de l'ús de patinets elèctrics, i el creixent nombre d'accidents de trànsit amb aquest tipus de vehicles, l'Ajuntament de Reus i, concretament, des de la Guàrdia Urbana, es treballa en dues línies específiques per reduir la sinistralitat: la formació i la sanció. Des de fa dos cursos, la Guàrdia Urbana realitza xerrades als instituts per formar els joves de la ciutat sobre com circular de manera segura amb vehicles de mobilitat personal.

Aquest darrer curs, la Guàrdia Urbana ha donat continuïtat a aquelles sessions teòriques amb tallers pràctics que s'han desenvolupat al Parc Infantil de Trànsit. Una formació que ja s'ha reiniciat aquest curs 2021/2022, ja que la totalitat dels centres participants ha manifestat la seva intenció de seguir participant de l'activitat. En total, durant aquests dos anys, s'han format més de 1.000 persones en les sessions teòriques i pràctiques sobre l'ús correcte del patinet elèctric a la via pública.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: