1 de 10
EXPOSICIONS

Art «en directe» al Museu de Reus

L'espai del raval de Santa Anna destaca el projecte "Llambordes" en una exposició que preveu que els artistes creïn in situ les seves obres

La primera de les obres creada a l'exposició va a càrrec de l'artista Semat | Marc Busquets
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 14 d'octubre de 2021 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Museu de Reus acollirà, fins al novembre, una exposició dedicada al projecte d'art urbà Llambordes. Aquest ha omplert places i carrers del terme d'obres efímeres, creades per joves que destaquen al panorama del sector, durant l'últim lustre.

La mostra es va presentar el passat 7 d'octubre, i comporta per al visitant una experiència peculiar, ja que les propostes que s'hi poden veure s'aniran completant amb el pas dels dies. I és que els artistes faran les seves creacions en directe. És el cas de Semat, qui va intervenir per la inauguració, o d'Arnau Casanoves, l'encarregat de presentar la seva obra aquest dijous, entre les 10 del matí i les 8 del vespre. El llistat dels autors es pot consultar aquí

És digne, l'art urbà, de ser en un museu?L'exposició de Llambordes incorpora, de passada, un audiovisual en què s'explica com s'ha anat desenvolupant el projecte en els seus cinc anys de trajectòria. Els artistes que hi apareixen expressen idees i inquietuds, al mateix temps que proposen una reflexió sobre l'art urbà. És digne, de ser un museu? A partir d'aquesta qüestió, s'ofereixen mirades per analitzar el paper de la lliure creació als espais públics en una societat com la nostra. Es tracta, en essència, d'apropar les expressions artístiques més actuals a la població. 
 

Els joves artistes són convidats a expressar-se al museu Foto: Marc Busquets
 

Si Llambordes és llibertat creativa, l'encert de la mostra al museu del raval de Santa Anna passa per concebre's com un punt de trobada dels artistes, un entorn obert en què poden plasmar el seu discurs per al gaudi dels visitants. És doncs, reflexió, diàleg, confrontació i fins i tot provocació, el que planteja el recull artístic que conforma l'exposició dels cinc anys de Llambordes

"Promoure i difondre" les expressions de joves artistes al carrerLlambordes es va impulsar, des de Joventut de l'Ajuntament de Reus, el 2016. Va ser, tal com s'assenyala a la mostra del museu, per "donar suport, promoure i difondre" les expressions de joves artistes al carrer. En aquesta línia, és el jovent qui a grans trets marca el rumb del projecte, tot adaptant-lo a les tendències actuals o a les seves necessitats. Amb tot, s'estableixen una sèrie d'accions de manera periòdica per garantir certa continuïtat i coherència interna al conjunt. 

Fruit de Llambordes van sorgir diverses línies creatives, com l'Street gallery. L'exposició convida, a través del Geoportal de Reus, a localitzar i a (re)descobrir les intervencions artístiques que s'han fet als carrers del terme en el marc del projecte. S'hi poden consultar les obres actuals i les anteriors, cadascuna amb la seva fitxa tècnica, tot plegat per fer valer la persistència de l'art efímer, ja que hi ha peces que de vegades n'han cobert altres. 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: