AEROPORT DE REUS

Binter deixarà d'operar, al novembre, la ruta entre les Canàries i Reus

La companyia argumenta que l'ocupació mitjana dels vols havia estat "molt baixa"

per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 11 d'octubre de 2021 a les 09:36 |
Imatge del primer avió de Binter que va aterrar a Reus, el passat juliol | ACN
La companyia aèria Binter deixarà d'operar, al novembre, la ruta que unia les Illes Canàries amb Reus. Ho ha avançat aquest passat diumenge al vespre el Diari de Tarragona i ho han confirmat fonts de l'empresa a Reusdigital.cat aquest matí de dilluns. Va ser al juliol quan l'aerolínia va unir Gran Canària amb la capital del Baix Camp, operació que en el seu moment es va anunciar que es mantindria tot l'any, tot garantint d'aquesta manera que a l'Aeroport de la nostra ciutat hi hagués activitat també en els mesos de temporada baixa. 

Des de Binter s'ha exposat a aquest mitjà que "tot i l'esforç des de l'empresa i les institucions" per tirar endavant la ruta, l'ocupació mitjana dels vols "ha estat molt baixa", raó per la qual s'han produït "pèrdues econòmiques". Les previsions de futur de Binter no eren pas millors, segons s'ha subratllat. Ara per ara ja s'estan duent a terme els reemborsaments als clients afectats per la cancel·lació dels vols a partir de mes de novembre

La ruta tenia, des de l'1 de juliol, dues freqüències setmanals (dijous i diumenge). Segons les previsions, quan a l'abril es va fer públic l'acord per operar els vols, s'esperava que unes 40.000 persones viatgessin entre les Illes Canàries i el Camp. 

La Cambra reitera que cal captar més volsAl seu torn, i a través d'un comunicat, la Cambra de Comerç de Reus ha lamentat aquest migdia de dilluns la cancel·lació de la línia regular de Binter amb les Canàries a l’Aeroport de Reus. "És una noticia que només es pot qualificar de negativa, atenent l’impacte que té sobre el mateix Aeroport i el territori. Però la corporació vol, també, extreure’n una lectura positiva de la feina feta, de la unitat d’acció que es va poder visualitzar en la presentació del vol a Reus, i dels esforços que s’hi han destinat per fer viable la línia", s'ha manifestat des de la corporació.

En aquesta línia, s'ha apuntat que tot plegat ha estat "una experiència que ha de servir per continuar treballant en la captació de vols regulars". L'entitat ha fet constar, al seu comunicat, "l’entusiasme" amb el qual Binter, "des del primer dia, va afrontar el repte de crear aquesta línia i també els esforços, en l’àmbit de la promoció, que s’han destinat des del territori a través de la Taula Estratègica".

Segons el president de la Cambra, Jordi Just, la cancel·lació de la ruta “és una entrebanc en el camí. Però aquestes situacions ens fan més forts. I més quan s’ha visualitzar, com en aquest cas, una unitat d’acció a l’hora de fer possible aquesta línia regular”. De passada, ha anat més enllà i ha proposat "una reflexió general sobre la capacitat d’atracció de l’Aeroport i el territori". “El futur passa necessàriament per potenciar encara més el territori des del punt de vista turístic i empresarial i treballar en paral·lel, i sense descans, per millorar-ne les prestacions, per convertir-lo en una referència", ha conclòs. 
 
Participació