CARNAVAL

El Carnaval de Reus escalfa motors amb les bases per als cartells de 2022

per Reusdigital cat, Reus, Catalunya | 10 d'octubre de 2021 a les 18:03 |
Imatge d’arxiu del Carnaval de Reus | Reus.cat

La Federació Reusenca d’Associacions del Carnaval (FRAC) ha fet públiques les bases del cartell del Carnaval de l’any vinent, una cita que no sembla que l’actual incidència de la Covid-19 pugui impedir encara que sigui amb l’aplicació de garanties de contenció de la pandèmia. La intenció és recuperar-lo del 24 de febrer al 2 de març, i de cara a la imatge gràfica que ha de significar el retrobament hi ha dues convocatòries: una de caràcter general (amb 600 euros per al guanyador) i l’infantil.

Pel que fa a la primera, els cartells han de ser lliurats a la consergeria del Centre Cívic del Carme, plaça de la Patacada número 10 de Reus, entre el 7 de desembre i el 15 de desembre de 2021 en horari del Centre Cívic. A cada participant se li lliurarà un resguard que haurà d’exhibir en el moment de retirar l’obra els dies 14 març al 18 de març del 2022, de 7 de la tarda a 9 del vespre al despatx de la FRAC al centre Cívic del Carme.

La tècnica utilitzada es lliure, per ser reproduïda a tot color, i es presentaran a concurs sobre cartró ploma de 5 mm de gruix i mida 70x100cm. Hi figurarà la llegenda ‘Carnaval de Reus’ i ‘del 24 de febrer al 2 de març del 2022’. Cada participant es lliure de presentar el numero d’obres que vulgui, sempre i quan siguin inèdites i no hagin estat presentades en anteriors edicions d’aquest concurs.

El jurat per escollir el guanyador estarà format per la Junta de la FRAC i pels representants de cada colla assistents a la reunió en que es presentin els cartells per a la seva votació. Al guanyador o guanyadors, durant el sopar dels premis GUEUS, els hi serà lliurada una placa honorifica i un premi en metàl·lic de 600 euros, en concepte d’adquisició de l’obra premiada.

Bases de l’edició infantil

En referència a l’edició infantil, la convocatòria és oberta a totes les escoles de primària de la ciutat de Reus. Aquest concurs va destinat específicament a alumnes de 6è de primària i pretén fomentar el treball en equip dins l’escola. Cada escola podrà presentar una única obra, sempre i quan sigui inèdita. 3. Els cartells han de ser lliurats a la consergeria del Centre Cívic del Carme, i a cada participant se li lliurarà un resguard que haurà d’exhibir en el moment de retirar l’obra els dies 14 de març al 18 de març de 2021 de 19.00 a 21.00h al despatx de la FRAC, al Centre Cívic del Carme.

La tècnica utilitzada és lliure, per a ser reproduïda a tot color. 6. No s’acceptaran Muntatges Fotogràfics Digitals. Els cartells es presentaran a concurs sobre una superfície rígida i de mida A3 amb la llegenda ‘Carnaval de Reus 2022’ i ‘Ball del MOC’.

El jurat estarà format per la Junta de la FRAC i pels representants de cada colla assistents a la reunió en que es presentin els cartells per a la seva votació. Al centre guanyador, durant el sopar dels premis GUEUS, li serà lliurada una placa honorífica i un premi en material escolar valorat en 200 euros, en concepte d’adquisició de l’obra premiada. Totes les obres presentades a concurs seran exposades al públic durant el Carnaval.

Participació