DEFUNCIONS

Es mor Xavier Blanc, director artístic de l’orquestra Camerata XXI- Ciutat de Reus

Xavier Blanc als estudis de LANOVA Ràdio | LANOVA Ràdio
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 9 d'octubre de 2021 a les 18:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dissabte, s’ha conegut la trista notícia de la mort del músic Xavier Blanc, president de la Fundació Camerata XXI i director artístic de l’orquestra. Blanc ha estat també, promotor de nombroses activitats culturals i formatives en l’àmbit de la música. Va ser professor de violí al Centre de Lectura i va participar en les orquestres de Cambra del Teatre Lliure i del Gran Teatre del Liceu, entre altres. La pèrdua ha produït consternació en el món de la cultura de la ciutat.  

La Fundació Camerata XXI és una institució que es va crear l’any 1990 amb l'objectiu de fomentar i promocionar la formació integral dels estudiants de música i dels nous professionals de la música, a més de difondre l’ús cultural i social de la música.

L’any 2003 es fundava l’Orquestra Camerata XXI amb l’objectiu de constituir una formació estable de caràcter professional en l’àmbit de la música clàssica. L’any 2019, l’orquestra afegiria el nom de Ciutat de Reus a la seva denominació.

L’Associació de Concerts de Reus ha informat que el concert previst aquest dissabte, amb l’Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus es durà a terme a l’hora prevista, a dos quarts de 9 del vespre, al Teatre Fortuny. Segons diu l’associació, “és desig de la família i dels professors de l’orquestra acomiadar i homenatjar el Xavier de la manera que ell més estimava”. 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: