ENERGIA

Reus Energia inicia l’activitat amb projectes d’instal·lació de generació d’energia elèctrica

Sobre les cobertes del Mas Carandell i dels col·legis Isabel Besora, Pi del Burgar, La Vitxeta, Rubió i Ors i Alberich i Casas

El regidor Rubio, aquest divendres, a la sala de premsa de l'Ajuntament de Reus | Reus.cat
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 8 d'octubre de 2021 a les 12:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Junta de govern de l’Ajuntament de Reus ha aprovat aquest matí de divendres el conveni entre el consistori i l’empresa Reus Serveis Municipals S.A per a la concessió d’una subvenció de capital de 478.626 euros per desenvolupar l’activitat de comercialització d’energia elèctrica de Reus Energia de 2021 a 2023.

Mitjançant aquest acord, la comercialitzadora Reus Energia iniciarà la seva activitat per assumir els projectes d’instal·lacions de generació d’energia elèctrica previstos sobre les cobertes del Mas Carandell i dels col·legis Isabel Besora, Pi del Burgar, La Vitxeta, Rubió i Ors i Alberich i Casas.

Paral·lelament, Reus Energia ha iniciat els tràmits amb Red Eléctrica Española per donar d'alta la comercialitzadora d'energia. “Per optimitzar al màxim les instal·lacions de generació elèctrica renovable ens cal disposar d’un operador que faci de lligam entre generació i consum. És a dir, un organisme que pugui gestionar la capacitat municipal generadora d’energia (l’actual i la futura) i faci les funcions de subministradora a l’Ajuntament i els seus ens dependents”, ha explicat en roda de premsa el regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio.

El ple del passat 20 de maig va aprovar la memòria justificativa elaborada per la comissió d'estudi municipal per a l'exercici de l'activitat econòmica de comercialització d’energia elèctrica, en règim de lliure concurrència, i mitjançant la societat municipal Reus Serveis Municipals, S.A.

La memòria econòmica planteja els primers anys de l'activitat de l'empresa com els del desplegament de l'activitat comercialitzadora i generadora, amb l'objectiu de gaudir d’energia més barata i per poder optimitzar els resultats i poder disposar de recursos econòmics per ampliar encara més la capacitat de generació.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: