1 de 10
LITERATURA

El rock en dibuixos

Susana Monteagudo, ajudada per les il·lustracions de Luis Demano, s'adreça als més joves de casa per explicar-los la "Història il·lustrada del rock"

Una imatge de les pàgines interior del llibre «Història il·lustrada del rock» | Cedida
per Jordi Cervera Nogués, Reus, Catalunya | 8 d'octubre de 2021 a les 11:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El rock és l'autèntica música popular del segle XX. Una fusió de gèneres que es va anar construint a base de mestissatges, d'interseccions, de contactes insòlits. Jazz, blues, country, rhythm and blues convivint i barrejant-se va acabar donant forma a una manera de concebre la música que tots saben localitzar i identificar però que potser ens resulta molt més complicada a l'hora d'explicar-la i de definir-la.

Susana Monteagudo, ajudada per les il·lustracions de Luis Demano, s'ha proposat donar aquesta explicació i dirigir-la als més joves de la casa. El resultat és Història il·lustrada del rock, un llibre dels que no passen de moda publicat per Litera Libros.

El repte resulta interessant ja que els nois i les noies no han viscut de primera mà aquesta aventura i, de fet, gràcies als nous corrents musicals i al predomini d'alguns mitjans fins i tot en tenen poques o nul·les referències. Conceptes, grups, cançons, discos fonamentals, estils, discogràfiques, festivals, moments històrics en un camí que s'enceta als anys 50 i acaba pràcticament avui.

Una mirada a vol de moixó que permet fixar la mirada en els aspectes més rellevants d'aquesta història contemporània plena d'emocions, de ritmes, d'instants irrepetibles i màgics. Una proposta seriosa i interessant que casa amb habilitat i sentit pràctic informació i imatge, amb les aportacions de Monteagudo i aquest imaginari sòlid i viu de Luis Demano que no és limita només a il·lustrar i que hi posa gràcia, humor i, sobretot, molta imaginació a l'hora de construir i marcar les fites d'aquesta ruta rítmica i vital.

La idea és donar les pistes necessàries per emocionar, per anar captivant l'atenció dels lectors jove si aconseguir que tinguin ganes d'explorar, de buscar, d'escoltar però també aporta informació en referència a solistes i grups, tribus musicals i algunes informacions estadístiques que també expliquen aquests setanta anys de música potent i emocionant. Segur que els nens ho trobaran fascinant i que els pares tampoc no podran evitar la temptació de fullejar-lo i recordar.

Llarga vida al rock&roll, doncs.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: