SALUT

S’inaugura a Reus la nova edició del Festival Psicurt

Fins al diumenge s’hi projectaran 29 curtmetratges sobre salut mental

per Marià Arbonès, Reus, Catalunya | 8 d'octubre de 2021 a les 10:44 |
Un instant de la inauguració del Psicurt, el passat dijous, al Bartrina | Comunicació COPC
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Teatre Bartrina ha acollit aquest passat dijous l’acte d’inauguració de la sisena edició del festival de curtmetratges sobre salut mental Psicurt. Enguany, el vídeo promocional del festival se centra en el somriure. A l’acte, hi van ser presents el seu coordinador Jaume Descarrega, a més d’autoritats locals i del país de l’àmbit de la salut i el benestar.

Vots del públic a través del mòbilFins al 10 d'octubre es projectaran al Teatre Bartrina i a l'Antiga Audiència de Tarragona els 29 curts de ficció i animació seleccionats, que aborden temàtiques com la violència masclista, el suïcidi, el dol, les addiccions o l'assetjament escolar, entre d'altres.

A les dues ciutats es projectaran els cinc curts de la categoria d'animació i els 24 de la categoria de ficció. Després de cada projecció, el públic podrà votar cada curtmetratge des del seu telèfon mòbil mitjançant un codi QR. La votació a través del mòbil es va posar en funcionament l'any passat com una mesura per evitar el contagi de la covid-19 i, com que va ser un èxit, es manté enguany.

A més a més, s'han programat altres activitats, com per exemple la masterclass de Jorge Yúdice, guanyador del Psicurt 2020 amb el curt Cocodrilo, que porta per títol Aixecar un curtmetratge amb els teus propis mitjans. L'entrada és gratuïta i cal inscripció prèvia.

Un projecte cultural, social i de salutEl festival Psicurt s'organitza cada mes d'octubre, des de l'any 2016, pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) i l'Ajuntament de Tarragona. A més, des de l'any 2020, també forma part de l'organització l'Ajuntament de Reus. Té com a objectiu donar a conèixer a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental (prevenció, promoció i intervenció) a través del cinema.

És un projecte cultural, social i de salut que pretén promoure la creació artística i despertar la sensibilitat del públic al voltant de la salut mental, alhora que projecta les ciutats de Reus i de Tarragona com a referents culturals de Catalunya.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: