Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El
Teatre Bartrina ha acollit aquest passat dijous l’acte d’inauguració de la sisena edició del festival de curtmetratges sobre salut mental
Psicurt. Enguany, el vídeo promocional del festival
se centra en el somriure. A l’acte, hi van ser presents el seu
coordinador Jaume Descarrega, a més d’autoritats locals i del país de l’àmbit de la salut i el benestar.
Vots del públic a través del mòbil
Fins al 10 d'octubre es projectaran al Teatre Bartrina i a
l'Antiga Audiència de Tarragona els 29 curts de ficció i animació seleccionats, que aborden temàtiques com la violència masclista, el suïcidi, el dol, les addiccions o l'assetjament escolar, entre d'altres.
A les dues ciutats es projectaran els cinc curts de la categoria d'animació i els 24 de la categoria de ficció. Després de cada projecció,
el públic podrà votar cada curtmetratge des del seu telèfon mòbil mitjançant un codi QR. La votació a través del mòbil es va posar en funcionament l'any passat com una mesura per evitar el contagi de la covid-19 i, com que va ser un èxit, es manté enguany.
A més a més, s'han programat altres activitats, com per exemple la
masterclass de Jorge Yúdice, guanyador del Psicurt 2020 amb el curt
Cocodrilo, que porta per títol
Aixecar un curtmetratge amb els teus propis mitjans. L'entrada és gratuïta i cal inscripció prèvia.
Un projecte cultural, social i de salut
El festival Psicurt s'organitza cada mes d'octubre, des de l'any 2016, pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) i l'Ajuntament de Tarragona. A més, des de l'any 2020, també forma part de l'organització l'Ajuntament de Reus. Té com a objectiu donar a conèixer a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental (prevenció, promoció i intervenció) a través del cinema.
És un projecte cultural, social i de salut que pretén promoure la creació artística i despertar la sensibilitat del públic al voltant de la salut mental, alhora que projecta les ciutats de Reus i de Tarragona com a referents culturals de Catalunya.