URBANISME

L'Ajuntament d'Alforja compra els terrenys de l'antic Hostal de l'Amàlia

La previsió és de futur és la de poder ampliar el parc dels Amics, ja que l'espai adquirit és a tocar

per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 8 d'octubre de 2021 a les 10:19 |
El consistori alforgenc ha formalitzat la compra dels terrenys de l'antic Hostal de l'Amàlia | Google Maps
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament d'Alforja ha formalitzat aquest passat dijous l'operació de compra dels terrenys que ocupava l'antic Hostal de l'Amàlia, "amb la qual cosa aquests terrenys ja són del poble a tots els efectes", han fet constar fonts municipals a l'eBando.

L'edifici, en estat ruïnós


Abans de fer-se aquesta operació, el consistori va encarregar una taxació independent per conèixer amb "exactitud" la valoració dels terrenys a preu de mercat. Segons aquesta, a data d'abril de 2021, el terreny tenia una valoració de mercat de 60.000 euros, que és el preu que finalment s'ha acordat entre la propietat i l'Ajuntament.

Des de l'Ajuntament s'ha fet constar que, en cas que no s'hagués arribat a un acord, aquesta estava disposat a iniciar un procés d'expropiació. Els terrenys, d'una superfície de 2.656 metres quadrats i amb accés directe a la carretera C-242, "feia molts anys que estaven abandonats i l'edifici que hi ha és en estat de ruïna", s'ha apuntat.

L'interès de l'Ajuntament d'Alforja en aquest terreny és pel fet que es tracta d'una zona adjacent al parc dels Amics de la vila del Baix Camp. "El parc és un centre esportiu, cultural, social, d'oci i d'esbarjo per als alforgencs", s'ha manifestat del consistori. De fet, l'equipament acull la piscina, les pistes de tennis i de pàdel, de futbol sala, un parc infantil, el pavelló municipal, altres sales adjacents, un servei de bar i, a més, s'hi celebren des d'activitats esportives fins a concerts, actuacions i trobades de tota mena. A més, disposa de places d'aparcament.

Previsions de futurNo obstant això, han precisat fonts municipals, no es pot ampliar "ja que està limitat per tot arreu, i és per aquest motiu que l'Ajuntament va veure com una gran oportunitat la compra dels terrenys adjacents al parc i que permetran, en el futur, que aquest equipament pugui seguir creixent, d'acord amb les seves necessitats".

L'alcalde, Juanjo Garcia, ha valorat "molt positivament" l'operació, tot i que, segons ha dit, durant el que resta d'aquest mandat municipal als terrenys no és previst fer-hi "res més que mantenir-los adequadament". És possible que l'edifici existent hagi de ser enderrocat, quelcom que en tot cas es decidirà a partir del 2023, un cop es posi en marxa el nou mandat municipal.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: