OCI

Més de 50.000 persones van passar, a l'estiu, pel parc Samà de Cambrils

L'espai espera acollir fins a 90.000 visitants enguany, amb les activitats previstes per Tots Sants i Nadal

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 8 d'octubre de 2021 a les 09:49 |
Una imatge d'arxiu d'un dels espais del parc Samà, de Cambrils | Cedida
Durant els últims tres mesos, de juliol a setembre, el parc Samà ha rebut un total de 51.149 visitants, el que significa un 28% més que en l'estiu de 2020, però el 13% menys que el 2019. Les previsions per a tot el 2021 apunten que el jardí històric de Cambrils pugui assolir la barrera dels 90.000 visitants, aproximadament un 30% més que el 2020, tot i que encara lluny del 2019 (-19%).

Per aconseguir aquest objectiu, el parc Samà mantindrà les seves portes obertes pràcticament tots els dies que resten de l'any. En aquest mes d'octubre els visitants podran gaudir sense cap cost addicional dels decorats de Halloween, amb un sopar de vampirs al celler o una cova sinistra d'animals que sorgeixen del subsòl del parc.

D'altra banda, la direcció també ha iniciat gestions per poder celebrar del 17 de desembre al 5 de gener la segona edició de Christmas Garden & Market, amb il·luminació, decoració, música i activitats per crear un agradable ambient nadalenc.

Auge de l'turisme de proximitatEn l'anàlisi més detallada del balanç de la temporada alta, agost destaca com el mes amb major recuperació de visitants. Els resultats de juliol i setembre han estat pitjors, bàsicament perque encara el públic estranger no ha arribat a la Costa Daurada en xifres comparables als anys previs a la pandèmia.

Segons enquestes i estadístiques pròpies, el 71% dels visitants han estat nacionals: el 37% amb origen a la demarcacióde Barcelona, ​​15% a Tarragona i 15% a Girona. Entre les comunitats que formen el corredor de l'Ebre, un altre dels mercats estratègics a Cambrils, ha destacat l'afluència de visitants d'Aragó, Navarra, País Basc i Cantàbria.

Del 29% d'estrangers que van visitar el parc, el 47% procedien de França, el 21% d'Alemanya, i el 15% de Benelux i Suïssa. De la totalitat dels visitants, el 21% van ser excursionistes d'un dia, mentre que el 79% restant es va allotjar principalment a Cambrils (28%), l'Hospitalet de l'Infant (16%), Salou (14%), i Vila -seca (11%).

Pel que fa a l'allotjament, un 28% va pernoctar en apartament turístic, el 21% en càmping, el 18% en hotel i el 12% en segona residència. Per composició de grup, el 45% van visitar el parc en família amb nens, el 33% en parella i el 22% restant en grups d'amics. 
Participació