1 de 10
SOCIETAT

Com us afectarà la llei de protecció animal? Els set punts clau

La nova norma introdueix cursos per tenir mascota i elimina la definició de gos potencialment perillós

Es podrà deixar un gat un màxim de tres dies sol, amb la nova llei. | Pexels
per Aguaita.cat, Terres de l'Ebre, Catalunya | 8 d'octubre de 2021 a les 09:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El govern central ha presentat la llei de protecció animal, que mirarà d'evitar els abandonaments i obligarà a complir certes normes en la cura de les mascotes, a més de prohibir els sacrificis d'animals domèstics abandonats.

Aquests són els principals punts de la norma, que encara no s'ha aprovat.

1. Prohibit deixar el gos sol a casa tot un dia. Deixar els animals sense supervisió durant tres dies seguits rebrà sancions, un termini que es redueix a 24 hores en el cas dels gossos.

2. Cursos obligatoris per tenir mascota. Els amos de mascotes hauran de realitzar un curs de formació acreditat, el contingut del qual s'estipularà en un reglament. A més, en el cas dels animals de races que puguin tenir un comportament específic hi haurà una formació específica.

3. Desapareixen els gossos potencialment perillosos. El concepte de gos potencialment perillós per qualificar a determinades races d'aquest animal quedarà fora de la legislació. Aquestes races eren els Rottweilers, Staffordshire, bull terrier, American staffordshire terrier, Dogo argentÍ, Akita inu, Fila brasiler, Tosa Inu i Pit bull terrier. Ja no es classificaran els gossos per la raça sinó pel comportament.

4. Caldrà comunicar les desaparicions. Si la mascota es perd, caldrà comunicar-ho en un màxim de 48 hores.

5. Esterilització obligatòria si conviuen dos sexes. Si en un mateix domicili hi ha dues o més mascotes de la mateixa espècie i de sexe diferent, caldrà que estiguin esterilitzats per evitar que procreïn. És un dels punts més polèmics per als animalistes.

6. Prohibida la venda d'animals en botigues. Només es podran comprar animals domèstics a criadors autoritzats. També queda prohibida l'exhibició d'animals, excepte en el cas dels peixos. 

7. No es podran tenir animals salvatges. La nova llei també prohibirà la tinença d'animals salvatges, com ara serps, en domicilis particulars.

Altres notícies que et poden interessar

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: