1 de 10
SALUT PÚBLICA

Valls exigirà que els clubs cannàbics se situïn a més de 500 metres d'escoles i centres sanitaris

El govern local suspèn les llicències de clubs de consumidors amb la tramitació d'un Pla Especial Urbanístic específic

Una imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Valls | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 7 d'octubre de 2021 a les 18:49 |
Aquest article es va publicar originalment el 7 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Valls exigirà que els clubs cannàbics de la ciutat se situïn a més de 500 metres d'escoles i centres sanitaris. Es tracta d'una decisió presa a la Junta de Govern, que ha aprovat el Pla Especial Urbanístic on es regula l'activitat d'aquests establiments.

Actualment, a la capital de l'Alt Camp hi ha dos locals d'aquestes característiques, que tindran un termini de mig any per traslladar-se si volen seguir amb la seva activitat. Davant la possibilitat que altres negocis d'aquest caire es plantegessin instal·lar-se a la ciutat, el pla inclou la suspensió d'un any de les llicències de nous clubs, associacions o entitats on es consumeixi tabac, cànnabis o altres substàncies tòxiques legalment permeses.

El pla, aprovat aquest dijous, tampoc permetrà la instal·lació d'aquests establiments en zones de concentració comercial. El document estarà en termini d'exposició pública durant un mes i si no hi ha esmenes entrarà automàticament en vigor. Els dos negocis ja existents a la ciutat -a la zona de Portal Nou i a la plaça dels Garrofers-, se'ls aplicarà una moratòria per adaptar-se a la nova normativa. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: