CONSUM

Així és la nova factura del gas: com us afectarà?

El principal canvi són les tarifes diferenciades en funció del consum

per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 7 d'octubre de 2021 a les 16:09 |
La factura del gas ha augmentat darrerament. | Pexels
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'1 d'octubre va entrar en vigor la nova factura del gas, que aplica els canvis impulsats per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). Les principals novetats són la modificació dels peatges i la creació d’unes tarifes regulades en funció del consum.

Ara, les tarifes seran diferents segons l'ús que fas de l'energia cada any. Una de les tarifes està orientada per a consumidors domèstics amb una despesa de gas inferior. És la que s'aplicarà als consumidors sense calefacció que només fan servir gas al calefactor o per cuinar.

Una segona tarifa s'aplicarà als clients amb calefacció, que fan un consum més elevat de gas. La tercera tarifa és per a empreses. Les tarifes s'apliquen automàticament i no cal que el consumidor indiqui quina prefereix. El càlcul el fa l'empresa comercialitzadora en funció del consum de l'any anterior.

Els preus del gas estan regulats pel govern espanyol durant el darrer trimestre del 2021 i el primer del 2022, però així i tot s'espera que creixin, segons quina de les tres tarifes es tingui, un 0,91%, un 4,4% o un 10,6%.

Altres notícies que et poden interessar
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: