1 de 10
POLÍTICA

En Comú Podem pregunta a Pere Aragonès com està el projecte de Hard Rock

Marc Parés va recriminar al Govern vincular l'economia a la indústria de la ludopatia

Imatge d'arxiu dels terrenys on s'hi ha de fer el CRT | ACN
per Nació Tarragona, Tarragona | 7 d'octubre de 2021 a les 13:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En Comú Podem ha preguntat en seu parlamentària a través del seu diputat Marc Parés sobre l'estat del projecte Hard Rock-BCN World. La formació creu que el projecte iniciat pel president Artur Mas, fa gairebé una década, ha de ser “enterrat definitivament” segons la formació i reclamen a ERC que compleixi “amb la seva pròpia paraula”, en relació amb les declaracions del mateix president Pere Aragonès, el qual va dir en el debat de política general que "el projecte del Hard Rock no formava part del nou Pla de Govern d'aquesta legislatura."

El 30 de setembre de l'any passat el Govern anterior va aprovar una pròrroga per fer efectiva la compra dels terrenys per part de l'Incasòl a La Caixa abans del 15 de desembre de 2020. Després que la justícia declarés nul el Pla Director Urbanístic que el govern havia elaborat, trigarien un any a aprovar el nou Pla i fer efectiva la compravenda. Tot just ara s'ha complert un any de la sentència que declarava nul el Pla Director i a hores d'ara "no hi ha ni Pla Director Urbanístic ni compra-venda", tal com recorden des d'En Comú Podem.

Fa gairebé una dècada que el president Mas va anunciar aquest projecte com "una gran sortida a la crisi economicofinancera del 2008", conjuntament amb les retallades, les lleis òmnibus i la modificació de la llei d'urbanisme, "feta a mida per poder impulsar projectes com aquest", segons En Comú Podem. Així i tot, el Govern no ha aconseguit, en deu anys, fer que el projecte fos viable. “Perquè aquest és un projecte que no té cap mena de sentit", apunten des d’En Comú Podem.

Els comuns denuncien que l'actual Govern de la Generalitat encapçalat per ERC "es presenta com una nova Generalitat Republicana que impulsarà una gran transformació ecològica i social", però assenyalen que els de Pere Aragonès "continuen amb les mateixes receptes del passat, fent allò que sempre s'ha fet en aquest país durant les darreres dècades, grans projectes especulatius". Parés va recriminar al Govern que "a més de dependre de l'economia de monocultiu turístic, ho fan vinculant-ho a la indústria de la ludopatia". 

En Comú Podem va reclamar al president Pere Aragonès que "aprengui dels errors del passat i, que encara hi és a temps de rectificar: si volen ser realment transformadors, comencin per canviar el model de desenvolupament territorial des del Camp de Tarragona, a l'Ebre a les Comarques Gironines o a l'Alt Pirineu".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: