TURISME

La Cova del Llop Marí de l'Hospitalet ha rebut més de 7.000 visitants aquest estiu

Tots han hagut d'utilitzar el servei de reserva prèvia, implantat per primera vegada per evitar la massificació

Imatge d'aquest estiu on es veu el controlador d'accés a la Cova | Cedida
per Alba Cartanyà, Reus, Catalunya | 7 d'octubre de 2021 a les 12:46 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les mesures de control d'accés i aforament a la Cova del Llop Marí que ha aplicat l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant aquest estiu per primera vegada han donat un resultat positiu.

Segons ha explicat la regidora de Turisme, María José Gómez, aquestes mesures, que es van establir per preservar l'elevat valor natural de la Cova i evitar-hi la massificació de gent, "han estat molt ben valorades per les persones visitants, perquè han vist reforçada la seva sensació de seguretat i han pogut gaudir d'aquest espai d'una manera agradable, sense aglomeracions, i han servit també per evitar conductes incíviques". En aquest sentit, la regidora ha remarcat que durant aquesta temporada estival no hi ha hagut cap accident greu que hagi requerit l'actuació dels serveis d'emergència, a diferència d'altres anys.

Les mesures van consistir en l'establiment d'un sistema de reserva prèvia d'una franja de mitja hora per accedir a la cova, gestionat a través de la Regidoria de Turisme i el control d'aforament dels dos aparcaments de la platja del Torn que donen accés a l'espai de la cova. També en la implantació d'un sistema de vigilància i control a la mateixa cova mitjançant la presència d'un efectiu fix del servei de socorrisme i salvament i d'un controlador d'accés.

Entre el 10 de juliol i el 26 de setembre, el departament de Turisme va gestionar al voltant de 500 reserves prèvies, majoritàriament via web, correu electrònic, telefònicament i a través de Whatsapp. Això representa un volum de 4.000 visitants a la Cova que van utilitzar el servei de reserva prèvia.

Com que les empreses locals d'activitats nàutiques que ofereixen la visita a la Cova amb paddle surf, caiac o vaixell tenien accés lliure, el nombre total de visitants comptabilitzats durant els horaris amb control a la Cova va ascendir a més de 7.300 persones. D'altra banda, al punt de control dels aparcaments, que es va col·locar al mirador del Torn, es van comptar els vehicles, de manera que quan s'assolia el màxim d'ocupació (80 places) es tancava l'accés; i es reobria quan tornaven a quedar places lliures.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: