SERVEIS

La Imperial Tàrraco: amb carril bici i sense quiosc

L’Ajuntament de Tarragona prioritza "la mobilitat sostenible i la seguretat dels vianants" tot i la indignació social

El quiosc de la plaça Imperial Tàrraco. | Josep M. Llauradó
per Maria Fernández Sadurní, Tarragona | 7 d'octubre de 2021 a les 08:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El quiosc de la plaça Imperial Tàrraco de Tarragona tanca definitivament el divendres 8 d’octubre després de 54 anys venent diaris a una de les places més concorregudes de la ciutat. Olimpiu Capusán regenta la propietat actualment i reclama respostes a l’Ajuntament de Tarragona: “No ens han dit res, ens obliguen a tancar i ho hem sabut per la premsa i el Twitter d’alguns regidors”.

Capusán assegura que des de la institució municipal no els han donat suport ni els han fet arribar cap notificació: “Només tenim el contracte de concessió i les gairebé 1.500 firmes que hem aconseguit no han servit per a res, ens obliguen a tancar i no tenim alternatives”.

Per la seva banda, Xavier Puig, Conseller de Territori i Sostenibilitat de l'Ajuntament, exposa que la prioritat actual de la ciutat és “fomentar la mobilitat sostenible a Tarragona connectant els barris del municipi i per sobre de tot preservar la seguretat dels vianants”, cosa que considera inviable si es manté el quiosc a la seva ubicació actual. El conseller afirma que el carril bici, el qual té previst finalitzar les obres el 5 de novembre,  “és d’interès públic i, per tant, superior als interessos privats”.

A més, l’Ajuntament de la ciutat assegura que s’ha reunit amb el concessionari de l’establiment i ha proposat tres alternatives per tal de mantenir el quiosc: “Anar a un altre quiosc a precari, ampliar l’espai d’aquest nou quiosc amb elements tous, ja que la normativa no permet fer obres, o fer un nou quiosc a l’últim tram de la Rambla”. Així i tot, no s’ha arribat a cap acord i la concessió de l’establiment està a punt de caducar després de cinquanta anys regentant-lo.

Els veïns opinen


La indignació entre els clients i els tarragonins ha fet bullir les xarxes socials aquestes últimes setmanes. Judit Asensio és una de les habituals del quiosc i opina que “és una referència de la plaça i de la ciutat i sap molt greu que el facin tancar”. Rosa Calero esperava a un metre de l’establiment que el seu marit comprés una revista esportiva mentre llegia el “gràcies, des de 1967” que Capusán havia escrit en una pissarra davant dels diaris: “Fa molta llàstima que tanqui, és de tota la vida i hi venim sovint”, assegurava a NacióDigital.

Tot i els desitjos dels clients i la voluntat de fer reconsiderar la decisió a l’Ajuntament de Tarragona, la concessió s’acaba i no s’ha arribat a cap acord per fer compatible el carril bici i les demandes del concessionari. El quiosc de la Imperial Tàrraco té data de tancament: divendres serà l’últim matí que arribin diaris i revistes per deixar pas a una nova forma de mobilitat a la ciutat.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: