ENTITATS

La Fundació Gresol atorga el premi Gran Gresol a l'escultor Jaume Plensa

El lliurament és per la seva trajectòria i premiada carrera arreu del món

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 6 d'octubre de 2021 a les 16:49 |
Una imatge del lliurament | Cedida
El palau Macaya de Barcelona va ser l'escenari triat per a lliurar el premi Gran Gresol a l'escultor català Jaume Plensa, aquest passat dimarts, en un acte exclusiu per als membres de la Fundació Gresol. Prèviament, en una visita al taller del mestre, en la qual va parlar dels processos pels quals passen els artistes per a materialitzar les seves obres i en la qual va esmentar algunes anècdotes rellevants de la seva carrera, els assistents van poder valorar en primer pla tan admirades obres d'art.

L'acte de lliurament va iniciar amb la intervenció del president de la Fundació, Emili Corrreig, qui va manifestar una profunda admiració per l'escultor i a qui també li va donar les gràcies per permetre visitar el lloc “on es fa la màgia”, una experiència cultural que poques persones tenen l'honor de presenciar. A més, va reivindicar el compromís de la fundació amb la cultura i l'art.

Posteriorment, el doctor Josep M. Campistol, director general de l'Hospital Clínic de Barcelona, amic de l'artista i qui a més també ha estat guardonat per la Fundació en el passat lliurament dels premis Gaudí Gresol, va esmentar els assistents algunes de les obres més reeixides i reconegudes de l'artista a nivell mundial i li va agrair públicament la donació a l'Hospital d'una escultura denominada Blau, en homenatge als sanitaris pel seu treball en la pandèmia de la Covid.
Participació