PATRIMONI

Jornades Europees del Patrimoni a Reus: quines activitats hi ha?

Consulteu la programació prevista, de la qual destaquen visites al Gaudí Centre

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 6 d'octubre de 2021 a les 12:48 |
La canalla també podrà gaudir de les JEP a Reus | Cedida
Durant els dies 8, 10 i 11 d’octubre se celebren arreu de Catalunya les Jornades Europees de Patrimoni. Municipis de tot el territori es mostraran a través de portes obertes, visites guiades i activitats de tota mena el segon cap de setmana d’octubre per apropar el seu patrimoni cultural a la ciutadania.

Aquest any, la festa major del patrimoni cultural és més especial que mai: se celebren 30 anys d’organització de les de les Jornades Europees de Patrimoni a Catalunya. El Consell d’Europa proposa celebrar les Jornades Europees de Patrimoni sota el lema Un patrimoni per a tothom.

Amb aquest tema, l’edició d’enguany de les Jornades convida a totes les institucions, entitats i associacions que participen en l’esdeveniment a programar activitats tenint més presents que mai la varietat i diversitat de públics i col·lectius, per tal que tothom, en igual de condicions pugui gaudir de la festa major del patrimoni cultural.

La regidoria de Promoció de Ciutat, a través de l'Agència Reus Promoció, ofereix la següent programació. Per al dia 10 d'octubre hi haurà una visita al Gaudí Centre, el centre d'interpretació dedicat a l'arquitecte Antoni Gaudí. L'espai serà obert de 10 a 2, amb l'entrada gratuïta. La visita al museu, es realitza amb el dispositiu mòbil de l'usuari mitjançant una aplicació mòbil i amb codis QR. Per fer reserves, s'han de tramitar a través de https://ticket.reusturisme.cat/.

També s'ha previst la visita familiar al Gaudí Centre Observem, escoltem i toquem en família, adreçada a famílies amb a nens de 4 a 12 anys, on petits i grans poden descobrir els trets més essencials de la vida i l'arquitecte Antoni Gaudí tot acabant amb un taller de manualitats relacionat amb l'obra de l'arquitecte. Tindrà el seu inici a les 11 del matí, amb una durada aproximada dues hores, i és necessari reservar amb antelació a https://ticket.reusturisme.cat/.

D'altra banda, des de la regidoria de Cultura i Política Lingüística, i a través de les Biblioteques Municipals, s'ha organitzat Arter: Visita guiada per Reus. Es farà el divendres dia 8 d'octubre, de les 6 de la tarda a dos quarts de 8 del vespre. El punt de trobada és el Museu de Reus de la plaça de la Llibertat. L'activitat és gratuïta i està oberta al públic general que tingui interès per les visites patrimonials.

És indispensable la reserva prèvia a https://inscripcions.reus.cat/conferenciesarterivisitadelesjep.
Participació