1 de 10
POLÍTICA

El govern desplegarà un Pla d'Inversions de 19,5 milions d'euros el 2022

Servirà per enllestir projectes com el de l'antiga Hispània, el Parc del Lliscament o el Centre Cívic Gregal

Una imatge de la roda de premsa | Alba Cartanyà
per Alba Cartanyà, Reus, Catalunya | 6 d'octubre de 2021 a les 11:20 |
Aquest article es va publicar originalment el 6 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El govern de Reus desplegarà un Pla d'Inversions de 19,5 milions d'euros durant l'exercici 2022, que contemplarà projectes destacats com el de l'antiga Hispània, el parc del Lliscament o el Centre Cívic Gregal. L'expedient de pressupostos municipals es portarà a votació al ple del pròxim divendres 22 d'octubre.

Els tres socis de govern han protagonitzat una roda de premsa conjunta, aquest dimecres 6 d'octubre al Gaudí Centre. L'alcalde, Carles Pellicer, la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, i el tinent d'alcalde, Daniel Rubio, han posat èmfasi en la "sòlida capacitat financera" del consistori i han remarcat que aquest pla d'inversions de cara al 2022 és "el més important de l'Ajuntament en els últims deu anys". En aquesta línia, s'han mostrat "satisfets" de la feina feta i han reiterat la voluntat de "mirar al futur", a llarg termini amb el Reus Horitzó 32 i a més curt termini amb el Pla d'Acció Municipal (PAM) i aquest Pla d'Inversions de 19,5 milions d'euros.

Pròximament, està previst que la regidora d'Hisenda, Mariluz Caballero, desplegui tots els detalls del nou pla. Hi estan contemplades actuacions com la del solar d'Hispània (desenvolupament del projecte urbanístic, amb la promoció d'habitatge amb protecció oficial, un aparcament públic de tres plantes i la construcció d'un gran equipament), la del Parc del Lliscament (un nou gran pulmó verd a la zona oest de la ciutat i la construcció de noves instal·lacions esportives, que en pocs dies iniciarà les obres) i la del Centre Cívic Gregal (el nou equipament de la xarxa que es farà a l'antiga nau magatzem de vins del Palau Boule, al barri de Niloga).

La vicealcaldessa, Noemí Llauradó, ha fet valdre el treball de "previsió" del Govern de Reus, amb el Pla d'Acció Municipal i amb el Pla Estratègic de Ciutat. "La planificació del 2019 ens ha de garantir l'èxit del 2023", ha afirmat, i ha assegurat que estan complint "amb els compromisos amb la ciutadania". En aquesta línia, ha avançat que la voluntat és que el 92% de les accions previstes al PAM estiguin iniciades a finals d'aquest any 2021. 

Alhora, ha destacat els resultats obtinguts pels plans de reactivació econòmica de 2020 i 2021, en el context de la pandèmia, i ha assenyalat que si la situació econòmica i sanitària ho permet, no es renovaran l'any vinent sinó que les accions que s'impulsin per consolidar les iniciatives econòmiques es dotaran a través dels pressupostos ordinaris.

Amb la mirada posada a finals de mandat, Pellicer ha apuntat diversos projectes impulsats pel seu govern que s'aniran desplegant, com és el desenvolupament del Centre Aquàtic i de Fitness, els plans directors de la via pública (amb una dotació d'1,3 milions d'euros) o les obres de la rotonda de Mas Carpa. 

Per la seva part, Rubio ha destacat la posada en marxa d'un nou contracte de la brossa que inclou un centenar de vehicles nous i l'augment de deu recorreguts per recollir les escombraries a la ciutat. També ha reiterat l'aposta energètica del consistori envers la creació d'una empresa elèctrica municipal per respondre a les necessitats energètiques dels equipaments municipals o l'ampliació dels carrils bicis de la ciutat. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: