OBRES I MILLORES

Satisfacció a Salou per l'adjudicació de les obres del barranc de Barenys

S'enderrocaran 29 edificis, de la via del tren cap a mar

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 5 d'octubre de 2021 a les 17:09 |
Zona de les obres | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Salou, a través del seu alcalde, Pere Granados, ha mostrat la seva satisfacció per l’adjudicació de les obres del barranc de Barenys per part de la Generalitat. Aquesta setmana s’ha sabut sobre aquest tràmit, previ a la formalització i a l’execució de les mateixes.

L’adjudicació està dividida en dos lots. Dins del primer, es troben tots els habitatges que caldrà enderrocar, uns treballs que podrien ser els primers en iniciar-se, atès que els terrenys de la segona fase encara es troben en tràmit d’expropiació. Els 29 edificis que s'enderrocaran, de la via del tren cap a mar, es troben situats al carrer de Barenys.

Granados ha assenyalat que “les obres de canalització del barranc de Barenys són imminents i posen, per fi, solució a un problema de perjudicis, greus danys al patrimoni local i inundacions, de molts anys, al Barri de la Salut”. Així mateix, ha explicat que “pel que fa a la primera fase, la Generalitat ja ha fet totes les expropiacions, i tant l'enderrocament dels edificis, com la construcció dels canals de desguàs podrien començar de forma immediata, de manera que, visualment, es guanyarà molt cap al mar".

El lot 1 (zona calaixos), de la via cap al mar, s’ha adjudicat a l’empresa Lantania, SAU, per un import de 4.523.975,16 euros i un termini de 18 mesos. Pel que fa al lot 2 (endegament a cel obert), de la via del tren cap al Vial de Cavet, encara s’estan duent a terme les expropiacions. S’ha adjudicat a l’empresa Copcisa, SA, per un import de 3.149.474,15 euros i un termini de 18 mesos.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: