1 de 10
TESTIMONIS DEL PASSAT

El raval de Santa Anna, gairebé fa un segle

Una imatge del raval de Santa Anna, de Reus, de 1925 | Arxiu
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 5 d'octubre de 2021 a les 09:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest passat dilluns, l'alcalde Carles Pellicer ha anunciat l'inici de les obres per fer del raval de Santa Anna un espai per a vianants, en una acció urbanística per construir "una ciutat més sostenible". A grans trets, el projecte, que s'allargarà fins al gener de l'any que ve, contempla tota una sèrie de tasques per disposar d'una única plataforma, i instal·lar a la via diversos elements de jardinera i altre mobiliari. D'aquesta manera, es tancarà als vehicles una de les artèries del tomb de ravals. 


Com tantes altres places i altres carrers del terme, el raval de Santa Anna ja ha estat objecte d'anteriors transformacions. Per tot plegat, ens ha semblat que aquesta és una bona ocasió per recuperar la secció Testimonis del passat, tot mostrant als lectors una imatge d'arxiu d'aquest indret reusenc. Data de 1925, i s'hi poden veure carros i vianants. 

S'apunta per part de Ramon Amigó a Materials per a l'estudi dels noms de lloc i de persona, i renoms, del terme de Reus (Associació d'Estudis Reusencs, 1988) que el raval de Santa Anna es va obrir a la meitat del segle XV, i que es va anomenar portar raval de Monterols en el tram que va des de l'antic portal de Monterols a la plaça de Prim, fins al portal de carrer de Santa Anna.

També va portar el nom de raval de Francesc Macià, en temps de la república i la guerra civil. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: