1 de 10
PORT TARRAGONA

El Port Tarragona aprova la licitació per constuir i explotar una nova terminal de creuers

Al Moll de Balears, d'un mínim 5.900 metres quadrats

Imatge del Moll de Balears | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 4 d'octubre de 2021 a les 14:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell d’Administració del Port Tarragona, del passat mes de setembre, ha aprovat la licitació per a l’adjudicació d’una concessió per a la construcció i explotació d’una terminal pública de creuers al Moll de Balears. L’acord es basa en un plec de bases i condicions que regiran el concurs públic per a l’adjudicació de la concessió, un fet que representa "un canvi de paradigma en la gestió, portada fins ara, respecte a la terminal de creuers al Port Tarragona", s'ha apuntat des de l'APT.

Aquesta decisió implica passar d’una gestió pública a una gestió en règim de concessió. La decisió implicarà la construcció d’una terminal, de mínim 5.900 metres quadrats, amb un termini d’explotació de 12 anys que estarà en funcionament a partir del març del 2022 per tal que la temporada de creuers sigui gestionada pel nou operador.

El període per presentar les ofertes s’obrirà abans de finalitzar l’any 2021, moment en què les empreses podran mostrar les seves propostes.

Moll de Balears, una "imminent" realitatLa construcció del Moll de Balears, que s’inaugurarà el pròxim 29 d’octubre, permetrà augmentar la línia d’atracada de creuers en 700 metres. Aquesta infraestructura representa una "millora qualitativa, ja que obre la porta a acollir creuers més grans i permet l’atracada de més vaixells de manera simultània", s'ha assenyalat des de l'APT.

Es tracta d’una inversió de més de 30 milions d’euros que serveix per ampliar amb 40 hectàrees l’espai destinat a l’operativa de creuers. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: