1 de 10
EMPRESA

S'inicien les consultes prèvies per a l'explotació del nou espai de restauració del Mercat Central

L'objectiu del consistori és conèixer la viabilitat i l'interès d'operadors privats en el GastroMercat

Carles Prats explica el projecte del GastroMercat al Mercat Central | Ajuntament de Reus
per Alba Cartanyà, Reus, Catalunya | 4 d'octubre de 2021 a les 13:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Reus, a través de l'empresa municipal Reus Municipal i Serveis, inicia consultes amb operadors del sector privat per conèixer la viabilitat i l'interès en la creació i explotació del GastroMercat, un nou espai destinat a la restauració que s'ubicarà a la façana del Mercat Central.

El perfil del contractant de l'empresa municipal publicarà, aquest dilluns 4 d'octubre, l'anunci de les consultes preliminars. El període té una durada de dos mesos.

Un espai interior i una terrassa

L'àrea GastroMercat s'ha projectat en dos espais: un de restauració interior, ubicat on hi havia l'autoservei petit del Mercat i que té una superfície de 440 m²; i una terrassa exterior ubicada en una nova plaça elevada de 450 m², de manera que la façana guanya protagonisme, potenciant l'accés de vianants i mantenint l'estructura original.

El nou espai podrà funcionar de manera independent del Mercat Central i en un horari que serà diferent del de la zona de venda de les parades. El projecte ha estat elaborat per l'oficina tècnica de Reus Mobilitat i Serveis, a partir de les idees desenvolupades en el Pla director arquitectònic del Mercat Central elaborat per l'estudi NAM Arquitectura, sota la direcció de l'arquitecte Nacho Álvarez.

La memòria preveu la demolició de l'espai interior on s'ubicarà el GastroMercat, la construcció de nous serveis, l'ampliació de les instal·lacions, l'obertura de la façana principal, la demolició de les escales i les rampes actuals, la construcció del moll elevat amb un nou accés i una nova marquesina.

La inversió prevista és de 700.000 euros (IVA inclòs) que assumirà l'inversor privat que se'n faci càrrec. Segons el regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats, "el projecte del GastroMercat ha d'impulsar encara més el Mercat Central i esdevenir una peça més en l'àmplia oferta gastronòmica de la ciutat, amb el producte de qualitat, fresc i de proximitat com a element principal. Ha d'aportar valor afegit, amb vida i activitat al llarg de tota la jornada i amb ofertes gastronòmiques per esmorzar, fer el vermut, dinar o sopar, per exemple".

Els interessats en el projecte han de concertar una reunió a través de l'adreça electrònica info@reusmobilitat.cat o bé trucant al 977 300 006. També poden fer-ho de manera presencial a les oficines de Reus Mobilitat i Serveis, a la segona planta de l'edifici del Mercat Central, al carrer de Sardà i Cailà s/n de Reus.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: