ART

Reus inaugura «aldTU», un nou espai d'arts visuals

"aldTU_a l’alçada dels teus ulls" s'estrena amb l'exposició "Territoris Commutables", amb obres d’Ester Ferrando, Albert Macaya, Aureli Ruiz i Josep Salmeron

Imatge d'arxiu de 'Silenci diari', obra d' Ester Ferrando Casas, artista que participa en la primera exposició a 'aldTU' | Arxiu
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 2 d'octubre de 2021 a les 11:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dissabte 2 d'octubre, al migdia, s'inaugura un nou espai d’art a les comarques del sud de Catalunya i, amb seu a Reus: aldTU_a l’alçada dels teus ulls. Aquest és un espai expositiu i de curadoria, amb una programació al voltant de les arts visuals contemporànies i, a la vegada un espai de projectes artístics. En aquesta simbiosi singular, aldTU_a vol esdevenir un espai i agent articulador de referència al territori. El nou espai es troba situat al carrer Bahía Blanca, 6, local 5A de Reus (entrada pel c./ Costa Brava, 22).

El nou espai s'estrena aquest dissabte amb l'exposició Territoris commutables, que es podrà visitar del 2 d'octubre a les 12h. La mostra reuneix obres dels artistes Ester Ferrando, Albert Macaya, Aureli Ruiz i Josep Salmeron. Tots ells són artistes locals de reconeguda trajectòria, tan en el sector de les arts visuals com en l'àmbit de l'educació i la docència. Amb aquesta exposició també es dona el tret de sortida al cicle 'Les condicions idònies'.

L'espai

aldTU, és un espai expositiu i de curadoria (comissariat) i, un estudi de projectes artístics. aldTU (aldetu), és l’acrònim d’A l’alçada dels teus ulls. Una part molt rellevant del títol del projecte artístic personal de l'artista Aureli Ruiz 'Performance' (a l’alçada dels teus ulls/a l’alçada dels teus peus) Film, exposat a la Sala Fortuny del Centre de Lectura de Reus, l’any 2018.

Com espai expositiu i de curadoria aldTU, és un espai multidisciplinari, on tenen cabuda tots els referents de les arts visuals contemporànies. aldTU, vol posar en joc a través d’aquestes disciplines tres conceptes prototípics, molt lligats a la trajectòria com artista visual i curador, com són, el territori, la memòria i la performativitat.

Sobre el cicle

'Les condicions idònies' és un primer cicle dedicat a promoure i, donar visibilitat a les petites comunitats amb les quals col·laboro habitualment. És des d’aquest aspecte col·laboratiu i, donades les condicions idònies, que puc oferir, un espai expositiu on normalitzar, els diferents projectes que es van succeint de manera regular en aquestes petites comunitats.

El seu impulsor, Aureli Ruiz, explica: "He volgut començar, amb un primer cicle de tres exposicions successives, pel que m’és proper, pel que comparteixo i compartim: un lloc i un temps, difícil i advers".

Sobre l’exposició

'Territoris commutables', incideix en els diferents aspectes i, marcs referencials i socials que atenyen vivencialment als artistes, amb les seves respectives obres. Aquestes disposen, transmeten i comuniquen perfectament, marcs de cohabitació domestica i social.

L'obra i els projectes dels quatre artistes incideixen i interfereixen en l’espai habitat, commuten el temps viscut en comú, convivent.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: