MOBILITAT

Aprovat el projecte per connectar l'estació de trens i Bellissens amb carril bici

El termini d'obres és d'11 mesos

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 1 d'octubre de 2021 a les 13:13 |
El traçat dels carrils bici | Ajuntament de Reus
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Reus aprova de manera inicial el projecte per a la construcció del carril per a bicicletes que ha de completar i resoldre la connexió nord-sud de la ciutat, amb voluntat intermodal. Concretament, enllaçarà l'estació de trens del passeig Mata amb l'estació de busos, el campus de la URV, l'Hospital i la futura estació de trens de Bellissens.

La connexió es farà amb dos eixos: un a través dels passejos i l'avinguda de la Salle; i l'altre a través del carrer Ample, el tomb de ravals, l'avinguda del Carrilet i el carrer de Rocamora. Es preveu tant la construcció de trams nous com actuacions menors per millorar la seguretat i garantir la continuïtat de trams ja existents. El projecte fixa un pressupost d'execució de 552.780,60 euros i un termini d'obres d'11 mesos; i parteix de la voluntat de l'Ajuntament de reduir els impactes de la mobilitat en el medi ambient, afavorint els mitjans de transport més sostenibles en detriment dels mitjans motoritzats.

En aquest sentit, el projecte ha tingut en compte els criteris següents: seguretat viària, accessibilitat, disseny, perspectiva de gènere i inclusivitat. El projecte té com a objectiu definir i valorar les obres necessàries per millorar la senyalització, abalisament i promoció dels mitjans de transport sostenibles mitjançant la implementació de nous carrils bicicleta definits en el marc del Pla Específic de la Bicicleta a Reus per connectar l'estació de trens amb la zona universitària i l'hospital.

L'àmbit del projecte inclou dues tipologies d'actuacions: la revisió dels carrils bicicleta compartits en calçada situats al passeig de Prim, carrer de Misericòrdia, avinguda Carrilet, raval de Martí Folguera, raval de Jesús, carrer de Sant Joan, carrer dels Recs, plaça de la Llibertat, avinguda Pintor Tapiró, carrer de Castellvell, Passeig de Mata, i Passeig de Sunyer; i la implementació dels nous carrils bicicleta segregats en calçada a la plaça de la Pastoreta, avinguda de la Salle, plaça d'Europa, avinguda de Sant Bernat Calbó, avinguda del President Macià, carrer Escultor Rocamora, carrer Jaume Vidal i Alcover, carrer de Montserrat Roig, carrer de Bernat Desclot, i avinguda de Bellissens.

Entre els treballs previstos en el projecte hi ha l'enderroc i moviments de terra, la pavimentació i adequació de guals, l'ampliació o rehabilitació de voreres, l'habilitació de marques viàries, l'habilitació de la senyalització vertical i l'abalisament. El projecte defineix la senyalització, abalisament i reducció de la velocitat necessaris amb criteris de visibilitat, llegibilitat i comprensibilitat, amb elements tant verticals com horitzontals, que a més d'afavorir la seguretat de la mobilitat sostenible, també l'ha de promocionar.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: