1 de 10
PORT TARRAGONA

El Teatret del Serrallo del Port Tarragona fa cinc anys

Ha acollit, en aquest temps, uns 30.000 espectadors en actes diversos

Una imatge de l'espai tarragoní | Port Tarragona
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 1 d'octubre de 2021 a les 12:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Era juliol de 2016 quan el Port Tarragona va inaugurar el simbòlic i històric Pòsit de Pescadors, i aquest any, 2021 es compleix el cinquè aniversari del Teatret del Serrallo. Aquest, durant un lustre, ha acollit esdeveniments de caràcter cultural, social, educatiu, artístic i institucional vinculats al barri i al conjunt de la ciutat de Tarragona. Aquest equipament ha acollit un total de 30.000 espectadors, aproximadament, en tot aquesta etapa. Es tracta d’una xifra "molt respectable", si tenim en compte el seu petit aforament (150 localitats) i les limitacions que pateix des de l’inici de la pandèmia al març de 2020, segons s'ha fet constar aquest divendres des de l'Autoritat portuària (APT).

Destinat fa anys al centre social de la Confraria, es tracta d’un teatre singular amb unes grans vidrieres que el comuniquen amb una terrassa oberta al port de pescadors, a la brisa marina i a la remor de la mar. Durant aquests cinc anys, i sota la marca cultural del Port Tarragona Moll de Costa, ha impulsat activitats, cicles i col·laboracions artístiques i culturals.

L'apunt històricL’antic Pòsit situat a l’antic carrer de Trafalgar, l'actual Moll de Pescadors, ha estat un conegut establiment i icona de la zona, ubicat a l’illa més antiga del barri del Serrallo, on també es troba l’Església de Sant Pere. L’ús d’aquest edifici era de cafè a la planta baixa, i de sala de ball a la primera.

Durant la guerra civil, probablement el 1939, el Pòsit va patir un impacte molt proper que el va malmetre. El rellotge que corona l’edifici del Pòsit es va dissenyar el 1956 i també es va projectar l’adaptació de la planta baixa per a ús d’un restaurant.

Durant els següents 20 anys el Pòsit va mantenir una gran i notòria activitat al barri, però des de l'any 1984 va patir l’abandonament progressiu dels seus espais. L’APT va adquirir el Pòsit a finals de l’any 2011 "amb l’objectiu de reformar-lo i donar servei al barri i a la ciutat, per reviure el representatiu edifici i oferir usos socials en benefici de tota la comunitat", s'ha apuntat.

A partir del juliol de 2015 l’emblemàtic rellotge de l’edifici va tornar a funcionar.
Participació