SOCIETAT

Denuncien deu casos de vulneració de la llibertat religiosa a Tarragona en un any

ADEDCOM, activa des de finals del 2020, aposta per la convivència multicultural desvinculant-se de partits i mesquites

per Nació Tarragona, Reus, Catalunya | 1 d'octubre de 2021 a les 08:49 |
L'acte de presentació de l'Associació per la Defensa dels Drets de la Comunitat Musulmana (ADEDCOM) al Centre de Lectura de Reus. | Ariadna Escoda/ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Associació per la Defensa dels Drets de la Comunitat Musulmana (ADEDCOM), que va néixer a finals de l'any passat, ha intervingut en una desena de casos de presumpta vulneració dels drets de llibertat religiosa i culte a la demarcació de Tarragona. L'entitat, que s'ha presentat en societat aquest dijous al Centre de Lectura de Reus, es troba immersa actualment en la resolució de dos procediments judicials.

Un està en procés de mediació i té a veure amb l'ús del hijab d'una menor d'edat en un centre escolar. Una vintena de persones de diferents àmbits professionals i socials formen part d'aquest organisme que aposta per la convivència multicultural al marge de partits polítics i mesquites.

Dels processos judicials en què ADEDCOM ha pres part i que ja s'han resolt, el vocal de l'agrupació Youness El Aad-dam resumeix que tenen a veure amb conflictes familiars, amb el centres educatius o bé amb la retirada de la custòdia de fills menors d'edat per part de les administracions. A dia d'avui, l'associació treballa en dos casos on s'està apostant en un inici per la via de la mediació.

L'organisme s'organitza a través de vuit comissions integrades per catorze membres i quatre voluntaris. El Aad-dam ha apuntat que "la gent no denuncia per por" i s'ha mostrat confiat en què la creació d'ADEDCOM permetrà oferir més "protecció" al conjunt de la comunitat musulmana. En cas de viure una situació en què es vulnerin els drets de llibertat religiosa i de culte, El Aad-dam ha instat a la societat a comunicar-ho a l'entitat a través de les seves xarxes socials.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: