1 de 10
OPINIÓ

«Grantivisme!», el poder de les persones grans de Reus

per Òscar Subirats, Reus, Catalunya | 1 d'octubre de 2021 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les persones grans tenen un paper important en la nostra ciutat. L’edat ens aporta una perspectiva de la vida que ens permet veure les coses d’una altra manera, una forma de viure el món des d’una altra velocitat i punt de vista.

Aquest divendres, amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran, reivindiquem més que mai les peculiaritats que ens aporten i que enriqueixen la vida en comunitat. Més enllà de la pròpia experiència i de tot allò viscut com a font de saviesa, les persones grans gaudeixen d’altres fortaleses, opcions que els brinda aquesta fase de la vida.

Amb aquesta voluntat, des de la regidoria de Salut i Ciutadania de l’Ajuntament de Reus hem impulsat la campanya Grantivisme!, que busca promoure un canvi de paradigma en la percepció que tenim sobre la gent gran. Aquesta iniciativa vol captar, promoure i difondre totes les peculiaritats que ens aporta el col·lectiu, les seves motivacions, valors, accions i donar un retorn al col·lectiu de tota aquesta vàlua.

Us animo a formar part d’aquest canvi de paradigma que començarà aquest divendres 1 d’octubre a Cal Massó amb una activitat on exposarem els resultats de la diagnosi realitzada sobre el Pla d’Envelliment Actiu i Saludable, i la detecció de necessitats com a pas previ a la definició del seu Pla d’Acció. Aquest serà el primer pas per planificar i repensar les polítiques d’envelliment actiu i saludable de la ciutat.

Un Pla que ens ajudarà a identificar i desplegar les millores en els diferents camps d’actuació municipal sota una concepció de ciutat oberta a la diversitat. I, com no podia ser d’una altra manera, serà un Pla elaborat participadament, comptant amb les persones grans, però també amb les seves famílies i els diferents agents que diàriament treballen per al seu benestar.

Tenim l’oportunitat d’aprendre a fer-nos grans gaudint i fent una ciutat millor, compartint Reus amb les altres generacions i posant en valor la nostra dignitat com a col·lectiu. Aquest és i serà la finalitat del Grantivisme, el poder de les persones grans de Reus.

Òscar Subirats és el regidor de Salut i Ciutadania de l’Ajuntament de Reus.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: