1 de 10
MÓN EMPRESARIAL

Tarragona engega un programa de transformació digital per a empreses

L’Ajuntament obre una línia d’ajuts de 50.000 euros i impulsa una enquesta per conèixer els dèficits en l'àmbit digital

Manel Castaño, durant la roda de premsa | Mar Rovira/ACN
per Nació Tarragona, Tarragona | 30 de setembre de 2021 a les 12:17 |
Aquest article es va publicar originalment el 30 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Tarragona ha engegat aquest dijous el Programa de Transformació Digital per millorar la competitivitat de les microempreses i treballadors autònoms en l'àmbit digital. El programa inclou una enquesta per conèixer les necessitats i dèficits d'aquestes empreses i sessions formatives i d'assessorament que es faran a través de Tarragona Impulsa.

El consistori també ha obert una línia d'ajuts per valor de 50.000 euros. Segons el conseller d'Ocupació, Manel Castaño, cada sol·licitant rebrà uns 2.000 euros per cobrir les despeses fetes en la digitalització de la seva empresa. "Si has comprat un ordinador o has apostat per fer una web, són petites despeses que pels autònoms és un esforç econòmic", ha explicat.

El conseller d'Ocupació ha presentat aquest dijous el programa de Transformació Digital des de les instal·lacions de Tarragona Impulsa. El programa està inclòs en el pla de reactivació econòmica covid-19 i es basa en tres accions. En concret, el consistori farà una enquesta entre el sector empresarial per fer una diagnosi de les mancances i necessitats de les microempreses en l'àmbit digital. La diagnosi es farà en els pròxims quinze dies i els seus resultats serviran per engegar més endavant un pla formatiu i d'assessorament per a les empreses.

A banda, també s'ha obert des d'aquest dijous una convocatòria d'ajuts per cobrir les despeses fetes en el procés de digitalització de les microempreses o autònoms. "Les mitjanes i grans empreses ho tenen bastant resolt, és aquí on hi pot haver una bretxa digital que impedeix que puguin ser competitives en un mercat que ho és molt, per tant, aquest col·lectiu està més necessitat en aquest punt i l'enquesta ens dirà en quin grau de necessitat ho estan", ha tancat el regidor.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: