PATRIMONI

Defensors del monument franquista de Tortosa volen mantenir-lo amb pressupostos participatius

L'entitat argumenta que és "una inversió en turisme" i pot ser "una eina per la cohesió social"

per Aguaita.cat, Tortosa, Terres de l'Ebre | 30 de setembre de 2021 a les 09:44 |
Una dona i una nena passejant per davant del monument franquista | Sofia Cabanes
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El col·lectiu que defensa la conservació del monument franquista de l'Ebre a Tortosa ha presentat una proposta als pressupostos participatius de l'Ajuntament de Tortosa perquè es destinen recursos municipals a la reinterpretació i manteniment del monòlit. Argumenten que és "una inversió en turisme i per promocionar la ciutat" i pot ser "una eina per afavorir el diàleg, de cohesió social per afavorir la pau i la memòria històrica a la ciutat". L'entitat remarca que la proposta "és viable tècnicament i que "compleix" els requisits de la guia dels comptes participatius del consistori perquè és una actuació "de competència municipal", afirmació que l'Ajuntament sempre ha refusat.

La portaveu de l'entitat, Consol Cordero, ha apuntat que esperen una resposta "positiva" del consistori i que la proposta sigui inclosa en la votació dels pressupostos participatius. El col·lectiu defensa que la reinterpretació es pot executar dins de l'exercici pressupostaria i que no contravé cap norma jurídica. Afegeixen que la seua proposta "és una oportunitat per treballar i reduir l'exclusió social, és "d'interès general" i "sostenible en el temps".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: