1 de 10
EQUIPAMENTS

El parc per a Famílies de Reus, pràcticament a punt

Ja hi ha habilitada la zona de picnic i de barbacoes, si bé resten encara alguns elements per instal·lar

Una imatge del parc per a Famílies | Marc Busquets
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 8 d'octubre de 2021 a les 07:00 |
Aquest article es va publicar originalment el 8 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El parc per a Famílies de Reus, un dels projectes dels Pressupostos Participatius de 2018, tira endavant. Aquest espai, situat a la cruïlla al carrer d'Ignasi Iglésias, a la confluència amb el carrer de Rovira i Virgili, a l'Agro-Reus, ha de comptar amb una sèrie de serveis per al gaudi dels veïns. En aquest sentit, la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, ha explicat a Reusdigital.cat que de cara als propers mesos és previst que els operaris de les Brigades municipals hi acabin de col·locar els elements que manquen per completar el pactat amb la persona proposant en el seu moment. 

Un dels "grans" projectes dels Pressupostos Participatius de 2018"El que enllestirem ara és allò al qual ens vam comprometre, com a govern, en el marc dels Pressupostos Participatius. Això no vol dir que tot plegat pugui anar més enllà del que en el seu dia es va projectar", ha subratllat, per fer constar després que "habitualment, un parc pot haver de comptar amb un pressupost més alt del que es va establir" en el procés participatiu obert al veïnat, en què els projectes es van dividir en dues categories: grans (entre 50.000 i 150.000 euros) i petits (fins a 50.000 euros).
 

El parc té recorreguts per caminar Foto: Marc Busquets


El que es va pactar amb la persona proposant, ha detallat Flores, és que es desenvoluparia el parc fins arribar precisament a aquest últim topall. Inclou, en essència, una zona de picnic, unes barbacoes, i espais d'ombra i per caminar

L'espai, però, és prou ampli com per encabir-hi altres equipaments i serveis en les "zones buides" que resten als terrenys del parc. Tot dependrà del possible desenvolupament de noves edicions dels Pressupostos Participatius a Reus, a les quals la persona proposant podria presentar noves idees. Sobre el retard que ha patit el projecte, la regidora ha assenyalat que va ser durant els treballs de moviment de terres quan van sorgir "complicacions" que van alterar el calendari previst.
 

Les barbacoes del parc per a Famílies Foto: Marc Busquets


Segons sembla, els operaris van trobar runa d'altres obres de carrer. A banda, s'ha creat la zona per caminar i la de barbacoes, ja usada pels veïns. Flores ha precisat que encara manquen per posar "alguns bancs i alguns arbres" al conjunt, a més d'una font. Aquestes últimes tasques s'han de dur a terme al llarg dels mesos d'hivern. Serà a la primavera, per tant, quan el projecte podria donar-se per "tancat a nivell formal". Va ser l'estiu de 2019 quan des del consistori es va anunciar l'inici de les obres.

Sobre el procés participatiu del futur del CarriletMés enllà dels Pressupostos Participatius, serà el proper diumenge, dia 10 d'octubre, quan finalitzi el procés participatiu obert al veïnat per tractar el futur del Carrilet i de la zona sud del terme. Des de la regidoria, Flores ha exposat que la rebuda ciutadana ha estat molt "positiva".

"Estem captant moltes sensacions, en especial dels més joves", ha manifestat. En aquesta línia, ha fet valer la "receptivitat" dels reusencs, i la seva capacitat per "transmetre quines són les necessitats" d'aquesta àrea de la ciutat. 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: