1 de 10
POLÍTICA

Salou aprova mesures pel benestar social i la sostenibilitat mediambiental

L'Ajuntament sol·licitarà la declaració del municipi de Salou com a àrea amb mercat d’habitatge tens

Imatge del ple | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 29 de setembre de 2021 a les 17:10 |
Aquest article es va publicar originalment el 29 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El plenari municipal de l’Ajuntament de Salou, que s’ha celebrat, aquest migdia de dimecres, de forma telemàtica, ha aprovat una sèrie de mesures per al benestar social i la sostenibilitat mediambiental. En aquest sentit, s’ha donat llum verda al fet de sol·licitar a la Secretaria d’Habitatge i Inclusió Social de la Generalitat de Catalunya, la declaració del municipi de Salou com a àrea amb mercat d’habitatge tens. Aquest punt de l’ordre del dia ha comptat amb els 16 vots a favor dels grups municipals Sumem per Salou, PSC i ERC; i amb les cinc abstencions de Cs i PP.

En data 22 de setembre de 2020, va entrar en vigor la Llei 11/2020, de 18 de setembre, de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge i de modificació de la Llei 18/2007, de la Llei 24/2015 i de la Llei 4/2016 (Llei 11/2020), relatives a la protecció del dret a l’habitatge. Aquesta Llei declarava àrees amb mercat d’habitatge tens directament una sèrie de municipis, entre els quals, Salou, que disposen d’índexs de diferència de preus, en què les tarifes del lloguer han patit un increment superior al 20%, en el període comprès entre els anys 2014 i 2019, amb una població superior als 20.000 habitants.

Aquesta declaració era una mesura transitòria, d’una durada màxima d’un any; i, havent passat aquest termini, i vist que Salou compleix els requisits per formalitzar una nova declaració, l’Ajuntament ha sol·licitat a la Secretaria d’Habitatge i Inclusió Social de la Generalitat que declari, novament, Salou, com a àrea amb mercat d’habitatge tens, per un període de cinc anys.

En el decurs del plenari, també s’ha aprovat la moció, presentada pel grup d’ERC i esmenada per Sumem per Salou, contra l’increment de preus de l’electricitat. La moció esmenada ha comptat amb els 16 vots favor dels grups municipals de Sumem, PSC i ERC; i els cinc vots en contra de Cs i PP. La moció acorda instar el govern de l’estat a reestructurar l’actual model energètic, definint nous mecanismes de control públic, lliure d’oligopolis i amb un sistema de preus just, equitatiu, competitiu, sostenible ambientalment i transparent; ampliar la cobertura del bo social per tal de reduir la càrrega a les famílies més vulnerables, en episodis d’escalada de preus viscuda els darrers anys; i crear un fons extraordinari a favor dels ajuntaments, per tal de cobrir l’increment de sol·licituds que reben els Serveis Socials.

Així mateix, s’acorda instar el govern de l’Estat a destinar els recursos provinents dels fons Next Generation EU a projectes que contribueixin a fer efectiva la transició energètica i alhora permetin diversificar el sistema, acabant amb l’actual funcionament oligopolístic.

D’altra banda, el ple ha aprovat, de forma unànime, el conveni de col·laboració a subscriure amb el Consell Comarcal del Baix Camp, per regular la prestació del servei de tractament de la fracció orgànica dels residus municipals (FORM) i de la fracció vegetal a la planta de compostatge de Botarell, per l’any 2021.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: