GASTRONOMIA

Tarragona vol promocionar el romesco original que va néixer al Serrallo

Les jornades gastronòmiques inclouen 25 restaurants i s'allargaran durant bona part del mes d'octubre

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 29 de setembre de 2021 a les 12:17 |
Pep Moreno, xef amb Estrella Michelin del Restaurant Deliranto de Salou. | Josep M. Llauradó
Aquest dimecres s'han presentat les jornades del romesco, una iniciativa conjunta entre l'Associació d'Hostalers de la ciutat de Tarragona, el Port, el Patronat de Turisme, l'empresa de Mercats i la Denominació d'Origen Tarragona. Fins a 25 restaurants i 9 cellers s'han sumat a la proposta de fomentar el consum de productes de proximitat, aquest cop centrada en el romesco i en el vi de varietat macabeu.

Entre el 7 i el 24 d'octubre, s'oferiran cassoletes, a mode de tast per 5 euros, i menús sencers -amb preu segons cada establiment- en què el protagonista serà la recepta original del romesco del Serrallo. Són majoritàriament negocis del mateix barri mariner o de les proximitats i disposaran per maridar-lo de 10 vins diferents de varietat macabeu i que tenen aromes que aboquen a la flor d'ametller i que tenen molta salinitat.

Com a activitats paral·leles, la DO Tarragona té previst el dia 4 d'octubre la presentació de la galeria del macabeu a De Müller, a Reus, en què es podran tastar tots els macabeus de la denominació d'origen, que inclou el Tarragonès, la Ribera d'Ebre, el Baix Camp i part de l'Alt Camp. També, l'empresa municipal de Mercats de Tarragona té previstos showcookings els dies 22 i 29 d'octubre en què el romesco serà el protagonista.

Les autoritats assistents han valorat positivament la promoció d'una banda de la restauració com de l'altra dels productes de proximitat que es poden comprar al Mercat Central i a la resta de mercats i mercadets de la ciutat. En acabar la presentació, el xef Pep Moreno, del restaurant Deliranto de Salou, ha fet una petita demostració de recepta de romesco tradicional.
 

Els representants de les diferents institucions implicades en les jornades del romesco i el macabeu. Foto: Josep M. Llauradó

Participació