COMERÇ

Els bons per al comerç a Tarragona començaran a funcionar a finals d'octubre

Ho ha assenyalat el conseller Dídac Nadal

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 29 de setembre de 2021 a les 11:43 |
Imatge d'una de les darreres formacions a establiments comercials, sobre els Bons Tgn. | Ajuntament de Tarragona
Els bons per al comerç de Tarragona, que permetran als ciutadans gaudir de descomptes importants en les seves compres, començaran a finals d'octubre i no al setembre com s'havia dit. Ho ha assenyalat el regidor de l'àrea i president de l'empresa de Mercats, Dídac Nadal, que ha afegit que la campanya de foment del consum comptarà amb un programa d'activitats fins al mes de gener. Una de les cites serà els dies 22 i 29 d'octubre amb showcookings relacionats amb les jornades del romesco, que acolliran fins a 25 restaurants de la ciutat entre els dies 7 i 24 d'octubre.

El sistema de bons es va començar a fer en diverses ciutats l'any 2020, un cop el comerç va veure reduïda l'afluència de gent, especialment les petites botigues de proximitat, per l'increment de la compra per Internet i les restriccions de mobilitat. Municipis veïns com Reus, Cambrils o Altafulla han tingut ja una o més d'una campanya de bons, però Tarragona inicialment ho va descartar.

Va ser a principis d'aquest 2021 quan el govern va anunciar la seva voluntat de tirar-ho endavant, però més tard d'acord amb els comerciants van voler deixar-ho per a després de l'estiu i de les festes de Santa Tecla. Aquesta decisió sens dubte farà coincidir una iniciativa pensada per fomentar el comerç en temps de restriccions amb la màxima normalitat donat que ja més del 80% dels tarragonins tenen la pauta completa de la vacuna i el Procicat comença ja a relaxar les mesures de prevenció. Ara mateix s'estan acabant de captar les adhesions dels comerços i també se'ls està informant de l'operativa.

L'aportació municipal a aquesta campanya és de 500.000 euros i la idea és que funcionin per mitjà de l'app Som Comerç Tgn. El funcionament previst és que els usuaris de l'aplicació s'hi puguin descarregar els bons, que es descomptarien de l'import total de compres d'un mínim de 15 euros, fetes a comerços adherits a la campanya, tots pertanyents al municipi de Tarragona. Cada usuari disposarà d'un límit de nombre de 10 bons (i per un valor màxim d'euros limitat a 50 euros).
Participació