NOVES TECNOLOGIES

L'Ajuntament de Reus renovarà la infraestructura TIC central

La previsió és multiplicar per 4 la capacitat dels sistemes actuals

per Alba Cartanyà, Reus, Catalunya | 29 de setembre de 2021 a les 10:00 |
La façana de l'Ajuntament de Reus | Ajuntament de Reus
L'Ajuntament de Reus renovarà tota la infraestructura central de tecnologies de la informació i comunicacions amb l'objectiu de continuar sent refent en el procés de transformació digital de l'administració. L'actualització dels sistemes ha de multiplicar per 4 la capacitat dels sistemes actuals i ha de cobrir les necessitats previstes pels pròxims 5 anys.

L'aposta per la transformació digital i l'increment continuat de serveis d'administració electrònica fan necessària la renovació total de la infraestructura TIC central. L'objectiu és continuar avançant en la prestació de serveis digitals de qualitat i adaptar-se a les necessitats futures. La renovació de la infraestructura també és necessària i requisit indispensable per desenvolupar projectes de transformació digital d'envergadura, com la renovació de l'aplicatiu informàtic per millorar la gestió tributària amb un servei digital més eficient i proper, presentat la setmana passada.

La Junta de Govern va aprovar el passat divendres 24 de setembre el plec de clàusules que ha de regir la licitació del contracte per a la renovació de tota la infraestructura tecnològica: servidors, emmagatzematge i còpies de seguretat i llicències de programari de servidors. El contracte inclou la renovació tecnològica de l'Ajuntament, els organismes autònoms i les empreses municipals. Preveu un rènting a 5 anys per un import de 801.360. Es contemplen possibles modificacions, per ampliacions de capacitat si es consideressin necessàries durant els 5 anys. El valor estimat del contracte és de 974.988 euros. La infraestructura actual, que ja supera els 5 anys de servei, es mantindrà per a entorns de proves del Servei de Tecnologies de la Informació i Telecomunicacions de l'Ajuntament.

Administració digital de referència

El Consorci Administració Oberta de Catalunya reconeix des de fa anys les accions de transformació digital de l'Ajuntament de Reus entre el Top 10 de municipis de més de 50.000 habitants. Entre altres projectes, destaquen la nova carpeta ciutadana, els tràmits telemàtics, les notificacions electròniques, els pagaments i tributs, l'idecatmòbil, la signatura remota i la digitalització de les sessions dels òrgans de govern. 
Participació