1 de 10
IMPOSTOS

Nou impost de CO2 dels vehicles: com i quant pagareu?

1,6 milions de persones hauran d'abonar aquesta nova taxa

Els turismes que més contaminen paguen més | Pixabay
per J.V., Barcelona, Catalunya | 28 de setembre de 2021 a les 12:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
1,6 milions de conductors hauran d'abonar aquest mes el nou impost sobre les emissions de diòxid de carboni (CO2) dels vehicles de tracció mecànica, implantat per la Generalitat. Aquests són els principals detalls sobre la nova taxa.

Qui l'ha de pagar?
Tots els titulars d'un vehicle que tinguin domicili fiscal a Catalunya el 2020. Estan exempts d'abonar-lo els titulars de vehicles elèctrics al 100%, ciclomotors, camions, vehicles de més de 3,5 tones, autocars i vehicles per transportar més de nou persones. També els vehicles clàssics. Pots consultar si estàs exempt o no aquí.

Quant s'ha de pagar?
De mitjana, uns 32 euros, però depèn de les emissions que genera cada vehicle, que es pot comprovar a la fitxa tècnica. La taxa pot anar dels 6 als 60 euros a l'any, en el cas dels turismes. Si és menys de sis euros, no hi ha obligació de pagar-lo.

Com es paga?
Per via electrònica a la web de l'Agència Tributària de Catalunya o a les entitats bancàries col·laboradores. També es pot domiciliar el rebut.

Altres notícies que et poden interessar
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: